Fogyókúrás céklaleves

fogyókúrás céklaleves

A fogyókúrás céklaleves az orosz borscsleves diétás változata, ez a recept a borscs leves hús nélkül és krumpli nélküli változatát mutatja be.

 

Fogyókúrás céklaleves hozzávalók:

  • 2 db cékla
  • 2 db sárgarépa
  • 1/4 káposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek paradicsompüré
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 db babérlevél
  • 1/2 citrom leve
  • só, bors

 

Tálaláshoz:

tejföl

kapor

 

Fogyókúrás céklaleves elkészítése

 

1. A hagymát aprítsuk fel, a céklát és a sárgarépát vágjuk csíkokra.

 

2. Egy lábasban hevítsük fel az olívaolajat, tegyük rá a hagymát, sózzuk meg és pároljuk üvegesre.

 

3. Adjuk a hagymához a csíkokra vágott céklát és sárgarépát és dinszteljük pár percig. 

 

4. Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a paradicsompürét és keverjük el.

 

5. Engedjük fel vízzel vagy alaplével és közepes lángon főzzük, míg a zöldségek nagyjából megpuhulnak.

 

6. Vágjuk fel a káposztát csíkokra, és ha a cékla nagyjából megpuhult, adjuk a káposztát a leveshez és a babérlevelet. Ha szükséges, adjunk még hozzá vizet.

 

7. Főzzük össze míg a káposzta is megfő. Ne főzzük túl! Úgy a jó, ha a zöldségek roppanósak maradnak. 

 

8. Ha kész, adjuk hozzá a fél citrom levét.

 

9. Tálaljuk tejföllel és kaporral.

 

Jó étvágyat!

Ha tetszett a recept, kérlek oszd meg vgy like-old.