Fogyás tánccal

fogyás tánccal

A tánc nem csak nagyon jó szórakozás, hanem még fogyni is lehet vele! Úgy égethetsz kalóriákat és javíthatod az állóképességedet, hogy szinte észre sem veszed. Ha unalmasnak találod futást, biciklizést vagy az edzőtermi gyakorlatokat, akkor a táncos órákat Neked találták ki!

 

Milyen lehetőségek vannak, ha tánccal szeretnél fogyni?

 

Vannak táncos fitnesz órák, és mehetsz hagyományos tánciskolába is.

 

A táncos fitnesz órák olyan edzésformák ahol felhasználják a különböző táncok elemeit. Itt a lényeg az edzés, ezeken az órákon egyszerűbb lépéseket, kombinációkat tanítanak, és az órák nem épülnek egymásra. Minden órán egy új kombinációt tanítanak, tehát ha kihagysz pár órát, nem maradsz le semmiről. Ettől függetlenül az első pár órán érezheted úgy, hogy nehezen tudod követni a lépéseket, de pár óra alatt belejössz, ne add fel, ha esetleg elsőre nem megy. A fitnesz termekben általában nincs külön kezdő és haladó óra, tehát egy csoportban van aki már 2 éve, aki 3 hónapja jár az órákra és aki aznap van először. Az oktatónak ezért úgy kell levezényelnie az órát, hogy a régiek se unják, de az újak is tudják valamennyire követni.

 

Egy hagyományos tánctanfolyamon a cél, hogy a tanítványokat megtanítsák egy bizonyos táncra. Az órák egymásra épülnek, amit megtanulsz a mai órán, arra a tudásra szükséged lesz a következő órán is.  Attól még hogy a tánctanfolyamokon a tánclépések elsajátítása a fő cél, nem pedig az edzés, nem jelenti azt, hogy ne lehetne fogyni ezeken a táncórákon. Erre jó példa a Szombat esti láz című tévéműsor, ahol szinte minden amatőr szereplő fogyott a sok táncolástól a műsor alatt. A tánctanfolyamokon van külön kezdő csoport, tehát ha beiratkozol egy tanfolyamra, akkor ott mindenki Veled egy szintről indul.

 

Legjobb táncok ha fogyni szeretnél

 

Dance aerobic

Az alap aerobic óra, és a tánc elemei ötvöződnek. Kiválóan fejleszti a mozgást, koordinációt és az állóképességet egyaránt. Kifejezetten ajánlott olyanoknak, akik kedvelik a hangulatos légkört, táncot, koreográfiát, ritmusos mozgást és intenzitást.

 

Zumba

A Zumba a vérpezsdítő, minden testrészt megmozgató, forró latin ritmusokkal, széles körű világtáncokkal tarkított fitnesz program. Fő mozgató rugója a latin-amerikai táncok, mint például salsa, rumba, flamenco, hastánc, afrikai táncok.

 

Swing táncok

Mint például boogie woogie, swing, lindy hop. Ezek a pörgős páros táncok gondoskodnak róla, hogy a pulzusod kellő képen megemelkedjen, és a tánctudásodat táncos partykon is tudod kamatoztatni.

 

Flamenco

Feszes, dinamikus és egyszerre nőies tánc. Fejleszti a ritmusérzéket, mozgáskoordinációt. A sok kopogás az egyik legjobb stresszoldó és zsírégető módszer.

Kezdő flamenco tánctanfolyamok listája

 

 

A mozgásnak, így a táncos mozgásnak is fontos szerepe van a fogyókúrában, de önmagában kevés a sikeres fogyáshoz. De ha megfelelő étkezéssel párosítod a rendszeres táncot akkor a siker nem fog elmaradni.