Diétás párolt káposzta almával

diétás párolt káposzta

Diétás párolt káposzta remekül beilleszthető a fogyókúrás étrendbe, nagyszerű köret húsok mellé.

Diétás dinsztelt káposzta hozzávalók

  • 1 kis fej lilakáposzta
  • 1 db lilahagyma
  • 1 db alma
  • 1 evőkanál almaecet
  • köménymag
  • babérlevél
  • édesítőszer – opcionális
  • olívaolaj

 

Tetszett a cikk? Szeretnél még több ilyet olvasni?
Iratkozz fel, és e-mailben megkapod az újabb cikkeket!
Email*
Név*

Diétás párolt káposzta elkészítése

  1. A káposztát vágd félbe, vágd ki a torzsáját, majd szeleteld csíkokra. Tedd egy tálba, sózd meg és hagyd állni kicsit.
  2. Csíkozd fel a lilahagymát, pucold meg az almát és vágd gyufaszál méretűre, de le is reszelheted.
  3. Hevíts fel egy kis olívaolajat, és dinszteld meg a hagymát.
  4. Ha már üveges a hagyma, add hozzá a besózott káposztát, de előtte nyomd ki a levét. Pirítsd kicsit a hagymát és a káposztát folytonos keverés mellett.
  5. Add a káposztához az almát, a köménymagot és a babérlevelet, keverd össze, és önts hozzá kb. 1 dl vizet.
  6. Tegyél rá fedőt, és időnként megkeverve párold, míg meg nem puhult a káposzta. Mennyiségtől függően kb. 40 perc.
  7. Amikor úgy érzed nagyjából megpuhult a káposzta, add hozzá az almaecetet, és az édesítőszert ízlés szerint. Én nem szoktam édesítőt használni, mert a nélkül is éppen elég édesnek találom.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*