Gyros hús recept

gyros hús

Gyros hús recept hozzávalók:

  • 50 dkb csirkecombfilé bőr nélkül (csirkemellel is készíthető)
  • gyros fűszerkeverék
  • olíva olaj

 

A fűszerkeverék vásárlásánál mindenképpen nézzük meg az összetevőket, és olyat vásároljunk amely nem tartalmaz ízfokozót vagy egyéb adalékanyagot!

 

gyros hús

 

Gyros hús elkészítése

A húst fűszerezd be a fűszerkeverékkel és hagyd állni minimum egy órát.

A sütőt melegítsd elő 180 C-ra.

A húst locsold meg egy-két evőkanál olíva olajjal és tedd az előmelegített sütőbe.

Süsd a gyros húst kb. 30 percig.

Fontos, hogy ne süsd teljesen készre!

Vedd ki a gyros húst a sütőből és hagyjd kicsit állni.

Ezt követően a húst vágd csíkokra és egy száraz serpenyőben pirítsd készre a gyros csíkokat.

Tálaljuk görög salátával vagy tzatzikivel.

gyros hús tzatzikivel

Összegzés
recipe image
Recept neve
Gyros hús recept képpel
Szerző
Közzétéve

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük