Diétás görög saláta hozzávalók 2 személyre:
- 1 db kígyóuborka
- 2 db paradicsom
- 1/2 kaliforniai paprika
- 1 db lila hagyma
- 6 dkg fetasajt
Az öntethez:
- 2 dl natúr joghurt
- oregáno ízlés szerint
Diétás görög saláta elkészítése
A lila hagymát aprítsuk néhány mm-es kockákra.
A kígyóuborkát hosszában vágjuk félbe, majd negyedbe. Ezt követően az uborkacsíkokból vágjunk kb. 1-2 centis kockákat.
A paradicsomot és a kaliforniai paprikát is vágjuk kockákra.
A zöldségeket tegyük egy tálba és keverjük össze óvatosan.
A feta sajtot is vágjuk kockákra, majd keverjük a zöldségekhez.
Hagyjuk állni egy-két órát.
Közben készítsük el az öntetet:
Keverjük a joghurtba az oregánót, esetleg sót ízlés szerint.