Gyros hús recept hozzávalók:
- 50 dkb csirkecombfilé bőr nélkül (csirkemellel is készíthető)
- gyros fűszerkeverék
- olíva olaj
A fűszerkeverék vásárlásánál mindenképpen nézzük meg az összetevőket, és olyat vásároljunk amely nem tartalmaz ízfokozót vagy egyéb adalékanyagot!
Gyros hús elkészítése
A húst fűszerezd be a fűszerkeverékkel és hagyd állni minimum egy órát.
A sütőt melegítsd elő 180 C-ra.
A húst locsold meg egy-két evőkanál olíva olajjal és tedd az előmelegített sütőbe.
Süsd a gyros húst kb. 30 percig.
Fontos, hogy ne süsd teljesen készre!
Vedd ki a gyros húst a sütőből és hagyjd kicsit állni.
Ezt követően a húst vágd csíkokra és egy száraz serpenyőben pirítsd készre a gyros csíkokat.
Tálaljuk görög salátával vagy tzatzikivel.
Összegzés
Recept neve
Gyros hús recept képpel
Szerző
Kerekesi Éva
Közzétéve