Édesburgonya tócsni sütőben

édesburgonya tócsni sütőben

Ha valami krumplis, de mégis diétás ételre vágysz, próbáld ki az édesburgonya tócsnit. Mivel sütőben készül, ezért nem szívja meg magát olajjal, kevesebb munka van vele, és a lakásban sem lesz olajszag. Az íze édeskés, de a mexikói fajitas fűszerkeverék jól egyensúlyozza. Ha kedvet kaptál a csirke fajitashoz, a linkre kattintva megtalálod a receptjét.

Édesburgonya tócsni sütőben hozzávalók:

Édesburgonya tócsni sütőben elkészítése:

1.Pucold meg az édesburgonyát és reszeld le nagylyukú reszelőn.

2. Add az édesburgonyához a tojásokat, zabpehelylisztet, fűszereket és keverd össze. A liszt mennyisége függ a tojások méretétől, és az édesburgonya nedvességtartalmától.

édesburgonya tócsni massza

3. Bélelj ki sütőpapírral egy tepsit, és kend be vékonyan olajjal.

4. Halmozz az édesburgonya tócsni masszájából a sütőlapra, és egy kanállal egyengesd el.

édesburgonya tócsni sütés előtt

5. Tedd a 180 fokra előmelegített sütőbe.

6. 15-20 perc sütés után vedd ki, és egy sütőlapát segítségével fordítsd meg az édesburgonya lapcsánkákat és tedd vissza a sütőbe még 15-20 percre.

Az édesburgonya tócsnit fogyaszthatod köretként, vagy joghurttal önálló fogás is lehet.

Próbáld ki a cukkini tócsnit is!

Összegzés
recipe image
Recept neve
Édesburgonya tócsni sütőben
Szerző
Közzétéve
Előkészítési idő
Főzési idő
Teljes elkészítési idő