Ha valami krumplis, de mégis diétás ételre vágysz, próbáld ki az édesburgonya tócsnit. Mivel sütőben készül, ezért nem szívja meg magát olajjal, kevesebb munka van vele, és a lakásban sem lesz olajszag. Az íze édeskés, de a mexikói fajitas fűszerkeverék jól egyensúlyozza. Ha kedvet kaptál a csirke fajitashoz, a linkre kattintva megtalálod a receptjét.
Édesburgonya tócsni sütőben hozzávalók:
- 50 dkg édesburgonya (kb. 2 db)
- 2 db tojás
- 3 evőkanál zabpehelyliszt
- só
- bors
- 1 kávéskanál házi fajitas fűszerkeverék
- olaj
Édesburgonya tócsni sütőben elkészítése:
1.Pucold meg az édesburgonyát és reszeld le nagylyukú reszelőn.
2. Add az édesburgonyához a tojásokat, zabpehelylisztet, fűszereket és keverd össze. A liszt mennyisége függ a tojások méretétől, és az édesburgonya nedvességtartalmától.
3. Bélelj ki sütőpapírral egy tepsit, és kend be vékonyan olajjal.
4. Halmozz az édesburgonya tócsni masszájából a sütőlapra, és egy kanállal egyengesd el.
5. Tedd a 180 fokra előmelegített sütőbe.
6. 15-20 perc sütés után vedd ki, és egy sütőlapát segítségével fordítsd meg az édesburgonya lapcsánkákat és tedd vissza a sütőbe még 15-20 percre.
Az édesburgonya tócsnit fogyaszthatod köretként, vagy joghurttal önálló fogás is lehet.
Próbáld ki a cukkini tócsnit is!