Cukkini tócsni sütőben

cukkini tócsni sütőben

A cukkini tócsni a hagyományos burgonyából készült tócsni egészségesebb változata, ugyanis burgonya helyett cukkiniből és zaphelyliszttel készül, és nem szívja magát tele olajjal, mivel sütőben sül. Akár kenyér helyettesítésére is fel lehet használni.

Cukkini tócsni sütőben hozzávalók:

  • 1 db cukkini
  • 2 db tojás
  • 70 g sajt (cheddar, trappista, edami, gouda)
  • 0,5 kávéskanál só
  • 4 evőkanál zabpehelyliszt

Cukkini tócsni sütőben elkészítése:

  1. Hámozd meg a cukkinit is reszeld le.
  2. Reszeld le a sajtot.
  3. Tedd egy tálba a tojást, sajtot, sót, zabpehelylisztet és a kinyomkodott cukkinit, és keverd össze.
  4. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
  5. Tegyél sütőpapírt egy tepsibe, és helyezd rá a cukkinis masszát, formázz belőle kb. egy ujjnyi vastag cukkini lepényeket. Rakhatod őket közel egymáshoz, mert nem fognak sülés közben szétterülni vagy megnőni.
  6. Süsd a cukkini tócsnikat 13-15 percig, míg a tetejük meg nem barnul.

A recept a koecceru.hu gasztroblogon jelent meg először, ahol további szuper recepteket találsz.

Próbáld ki az édesburgonya tócsnit is!

Összegzés
recipe image
Recept neve
Cukkini tócsni sütőben
Közzétéve
Előkészítési idő
Főzési idő

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük