Télen sem lehetetlen a fogyás

fogyás

A karácsonyi nassoláson túl is van élet.

A hőmérséklet esésével egyenesen arányosan esik az aktivitásunk is, aminek eredményeként télen gyakran találjuk magunkat a takaró alatt begubózva, egy bögre forró teát szürcsölve. Ha pedig már a finom meleg ital a kezünkbe került, akkor gyakran egy sütit vagy kekszet is társítunk mellé, majd még egyet, hogy ne árválkodjon nagyon. Az adventi időszak alatt előkészítjük a testünket, hogy a karácsonyi asztalnál márkellő befogadóképességgel rendelkezzünk, és a halászlé után még maradjon hely a bejglinek és a fán csüngő szaloncukor halmoknak is. Ilyen körülmények között mégis hogyan lehetséges fogyni? Van rá esély egyáltalán? De még mennyire, hogy igen!

Könnyű mozgás és egyszerű ételek

Ahogy a hőmérő mutatója zuhanórepülésbe kezd, a motivációnk is úgy csökken, hiszen a vastag pulcsik néhány hónapig biztosan elrejtik majd a lustaságunk nyomait. De miért raktároznánk a bőr alá feleslegesen sokat, ha egy fűtött lakásban vészeljük át a telet? Érdemes nem megfeledkezni a mozgásról,ami nem csak örömet szerez, de arra is alkalmas, hogy hosszú napok végén levezessük a stresszt. De akad olyan megoldás is, ami egyszerre kényelmes és hasznos is, ilyen például a vibrációs tréner. Az egész testet alaposan átmozgatja, segít formában maradni, mégsem kell megszakadnunk a használata közben. Ebben az időszakban jobb olyan mozgásformákat választani, amikben örömünket leljük, amik segítenek a feltöltődésben, kikapcsolódásban, de segítségükkel nem hanyagoljuk el magunkat teljesen.

Azt gondolnánk, hogy a nyár a diéták igazi időszaka, pedig remek lehetőségek rejlenek a téli hónapokban is. A meleg levesek táplálóak és energetizálak, minél több zöldséggel készítjük, annál jobbat teszünk magunkkal, a rostok és vitaminok segítik az emésztést,és az immunrendszert is erősítik. A sült zöldségek szintén remek kiegészítői lehetnek az étrendünknek, ahogy például a káposzta köretként, de levesbetétként is megállja a helyét. És ha már a teával kezdtük, fejezzük is be azzal, hiszen cukor és méz nélkül nem csak diétás választás, de egészséges és finom is!