Kinek ajánlott a kettlebell edzés?

kettlebell edzés

A mai napig sokan esnek abba a hibába, hogy azt hiszik, attól, hogy valamelyik edzésforma bevált egy ismerősnek, akkor nekik is remek választás lesz. Így felmerül a kérdés, kinek jó a kettlebell edzés? Járjunk utána!

A kettlebell nem csak zsírégetésre alkalmas

kettlebell edzés egy olyan mozgásfajta, amelyből bárki profitálhat, ha szakszerűen és rendszeresen végzi a hétköznapokban. Elsősorban törzserősítés céljából választják, de nem elhanyagolható szempont, hogy extrém módon hozzásegít a zsírégetéshez. Azonkívül, hogy segíthet kalóriadeficitben maradni, fejleszti a koordinációt, lehetővé teszi, hogy egyszerre fejlődjön a láb, a kar, a mozgáskoordináció és a koncentrációs készség.

Találd meg az egyensúlyt!

Nem csak az izomtömeg maga, hanem annak hatékonysága és teherbírása is számít. Amennyiben szeretnél komolyan foglalkozni az egészségeddel, valamint az erőnléteddel és a jó állóképességeddel, akkor ezt neked találták ki! A testi erő és a jó fizikai megjelenés akkor az igazi, ha az, amivel ezt eléred, az egészségedre is pozitív hatással van.

Női oldalról

Ha a nőknek megemlítjük a súlyzós edzést, azonnal Arnold Schwarzeneggerre gondolnak, ami nagy hiba. Hiszen a formás alakhoz nem a koplaláson át vezet az út, ugyanis az áhított forma eléréséhez izmokra lesz szükség. Ezek az izmok pedig nyugalmi állapotban is égetnek kalóriát. A szép alak úgy lesz elérhető, ha mindenhol arányos a fejlődés. Kijelenthetjük, hogy a súlyzós edzésnek pozitív élettani hatása van.

A küzdősportot kedvelőknek szintén ajánlott

A küzdősportnak két alapvető feltétele van, a kifogástalan technikai végrehajtás és a laza tónusban tartott izomzat. Az izmok elernyesztése és gyors használatba vétele teszi lehetővé, hogy az adott mozgást gyorsan és pontosan hajtsuk végre. Fontos, hogy csak a munkához szükséges izomcsoport legyen megfeszítve, és az ellentétes izmok maradjanak lazák. Ugyanis a feleslegesen megfeszített izmok nem képesek a gyors reakcióra és hatékonyan bekapcsolódni a munkába.

A testépítők sem kivételek

A szabadsúlyos edzés segít fejleszteni a koordinációs készséget, hozzájárul az izmok növekedéséhez, emellett segít elsajátítani a gyakorlatok szabályos végrehajtását, ami egy testépítőnél elengedhetetlen. Az egyszerű kézisúlyzótól annyiban különbözik a kettlebell, hogy máshol helyezkedik el a súlypontja, ezért több izmot mozgat meg az egyes gyakorlatok során. Ez teljesen optimális, mert így mind az izmok, mind a fizikum egységesen tudnak fejlődni.

Minden egy helyen

Ha már érik benned az elhatározás, hogy kipróbáld a kettlebell edzésformát, de még bizonytalan vagy, akkor látogass el a Brill Fitnessbe, ahol egy kiváló csapat vár. Sőt, szaunázhatsz, relaxálhatsz a gőz- és sókabinban, valamint több különböző edzéstípussal is megismerkedhetsz!