Ratatouille, azaz francia lecsó egy igazi nyári egytálétel sok-sok zöldséggel, de akár köretként is lehet fogyaszthatod.
Ratatouille – francia lecsó hozzávalók 4 adag:
- 50 dkg cukkini
- 25 dkg padlizsán
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 60 dkg paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál provence fűszerkeverék
- só
- bors
- olívaolaj
Ratatouille – francia lecsó recept:
1.Melegítsd elő a sütőt 160 fokra.
2. Mosd meg a cukkinit és padlizsánt és szeleteld kb. 2×2 cm-es kockákra (héjastul).
3. A kaliforniai paprikát és a paradicsomot szintén szeleteld kb. 2×2 cm-es kockára.
4. Aprítsd fel a vöröshagymát és fokhagymát.
5. Egy tűzálló edényben, amit később a sütőbe is be tudsz rakni melegíts egy kis olívaolajat, és néhány perc alatt időnként kevergetve pirítsd meg a padlizsán kockákat. Ha elkészültek vedd ki az edényből.
6. Ha szükséges pótold az olívaolajat, és pirítsd meg a cukkini kockákat is, majd vedd ki az edényből.
7. Pirítsd meg a kaliforniai paprika kockákat is és vedd ki az edényből.
8. Tedd az edénybe a felaprított vöröshagymát és párold üvegesre.
9. Add a hagymához a fokhagymát és a paradicsomot, és párold meg kicsit, hogy a paradicsom összeessen.
10. Add a paradicsomhoz a korábban megpirított padlizsánt, cukkinit, kaliforniai paprikát és keverd össze.
11. Sózd, borsozd és add hozzá a provence fűszerkeveréket, és keverd el a fűszereket.
12. Tedd ratatouillet, francia lecsót az előmelegített sütőbe kb. 15 percre, hogy összeérjenek az ízek.
Ha tartalmasabb ételt szeretnél, akkor a francia lecsót feldobhatod tükörtojással vagy csirkemellel is fogyaszthatod