Ki használja és mire? A zsebkésválasztás egyszerű is lehet

zsebkés

A zsebkés nem csak nagyon népszerű, de nagyon praktikus eszköz is. Amennyiben mi is szert szeretnénk tenni egy zsebkésre, úgy bizonyos tulajdonságokat mindenképpen szem előtt kell tartani. Hiszen ezek az alapvető szempontok és tulajdonságok teszik lehetővé, hogy kényelmesen és biztonságosan tudjuk a zsebkésünket használni, abban a helyzetben és szituációban, ami miatt szükségünk van ilyen vágószerszámra. Mutatjuk, hogy milyen jellemzők lehetnek a segítségünkre, amikor zsebkést választunk magunknak.

A kés mérete, színe és megjelenése is döntő lehet

Amennyiben csak alapvető dolgokra használjuk a zsebkésünket, például gyakran kerékpározunk, akkor egy kisebb méretű zsebkés is megteszi és szín tekintetében sem kell visszafogottnak, lennünk. Ebből is következik, hogyha nagyobb szükségünk van a zsebkésre, például gyakran túrázunk, akkor a méretére, küllemére nagyobb gondot kell fordítanunk. Rendszeres késhasználóknál a bicskák, mintegy presztízskérdést is jelentenek.

A zsebkés funkcióját se feledjük

Zsebkésvásárlás előtt azzal is tisztában kell lennünk, hogy alapvetően mire is használjuk azt. Ez az információ akkor is nagyon hasznos, ha ajándékba vásárolunk valakinek zsebkést. Ha egy profi késhasználót szeretnénk meglepni egy zsebkéssel, akkor valóban olyat vásároljunk. Ha az illetőnek a gombászáshoz van zsebkésre szüksége, akkor kifejezetten gombász zsebkést keressünk. Ha tudjuk, hogy az illető csak ritkán használja majd, akkor válasszunk számára egy olyat, amely biztosítékkal van ellátva. Ha egy kisebb „szerszámosládára” van a megajándékozottnak szüksége, akkor a legjobb választás egy svájci bicska, amely hihetetlenül sokoldalú és praktikus. A svájci zsebkés azok számára is hasznos, akik sokat kempingeznek. Alaposan át kell gondolnunk, hogy milyen markolatnak örülne, akinek szánjuk a kést, vagy ha magunknak vásárolunk, akkor milyen markolatú kés tenne bennünket boldoggá. Merthogy többféle késmarkolat közül is válogathatunk: fa, titán, szénszál, alumínium, agancs, szaruanyag. Ha pedig munka –és faragókést keresünk, válasszuk a Morakniv márkát.

A Morakniv kiváló minőséget garantál

A svédországi Morakniv késgyártó munka – és faragókéseket gyárt. Ezeket a késeket kültéri munkálatokhoz használhatjuk. Nagyon népszerűek, nem csak azért, mert magas minőséget képviselnek, hanem azért is, mert megfizethető árakon lehet azokat megvásárolni. A Mora kések használata könnyű és egyszerű, hiszen a legtöbb kés gumifogantyúkkal vannak ellátva, így akár órákig is tevékenykedhetünk késsel a kezünkben, ha éppen úgy tartja a kedvünk.

A fotó forrása:
Nor Gal / Shutterstock.com