A hajhullás elleni vitamin és a finasteride együttesen csodákra képesek!

hajhullás elleni vitamin

A hajhullás különféle – akár testi, akár lelki – okok miatt is megjelenhet, mindkét nemet egyaránt érinti. A kóros hajhullás olyan gond, ami azonnal látható mentális következményeket is generál. A szégyenérzet például minden egyéb érzelemnél pusztítóbb hatású.

Ám a hajhullás nem olyasvalami, amibe csak beletörődni lehet. Megfelelő, speciális termékek segítségével látványosan, tartósan, sokat javulhat a helyzet!

Milyen összetevőkből áll a hajhullás elleni vitamin?

Bár megannyi variáció beszerezhető, azért az alap tengely minden készítménynél ugyanaz. A legfőbb három alkotó, ami nem hiányozhat a hajhullás megakadályozásáért folytatott küzdelemből a következők:

Biotin

A biotin a bélrendszerben termelődik. B vitamin komplex, mely természetes formában a diófélékben, a tojássárgájában és a sötétzöld levelű zöldségekben fedezhető fel.

Vas

A vashiány bizony nagymértékben összefügg a kopaszodással, amire a kutatók nemrég jöttek rá. Így a vaspótlás elengedhetetlen a hajhullás megakadályozásához, ám az adagolásra érdemes odafigyelni, mert a szervezet túlterhelésével átbillenhet a mérleg nyelve.

D vitamin

A D vitamin nem pusztán az immunrendszer megerősítésében játszik főszerepet karöltve a C vitaminnal. Hozzájárulhat az egészséges hajkorona megtartásához. Legegyszerűbb módon napi 10-15 perces napfürdővel “vihető be” a testbe, de megannyi D vitamin készítmény is kapható.

Külön-külön vagy komplexben ildomos a vitaminpótlás?

hajhullás elleni vitamin két módon is biztosítható a szervezet számára. Komplex formában, tehát egyetlen tablettán/kapszulán belül érvényesülő összetevőkkel. Vagy külön-külön biztosítva a bevitelt, akár az étkezéssel összhangban.

Egyik sem jó vagy rossz, a kérdés főleg a hatékonyság foka?

Utóbbit azért nehezebb nyomon követni, mert az étkezéssel és a természetes módszerekkel nem tudható bizonyosan, hogy mennyi vitamin és ásványi anyag jut be a szervezetbe. Előbbi sokkalta könnyebben kontrollálható és koordinálható, valamint az eredmények is lekövethetőek.

Természetesen az egészséges táplálkozás mindkét esetben az az alap, amire ildomos építkezni.

Mi az a finasteride?

finasteride az orvostudomány egyik “jolly jokere”. Annak idején a tesztoszteron szinttel és a prosztatával összefüggő nehézségek orvoslására használták. Hiszen kiváló a DHT hormon káros hatásainak blokkolására.

Aztán hamar fény derült arra a nagyon is pozitív “mellékhatásra”, hogy a kezelt betegek hajhullása jóformán megszűnt. Sőt, nem egyszer a hajnövekedés a kopasz részeken újra beindult.

Így aztán a finasteride a hajhullás elleni küzdelem egyik éllovasává vált. Készítmények formájában egyszerűen beépíthető a mindennapi életbe, s nagyszerűen kihasználhatóak az általa kínált, hajdúsító előnyök.

A fotó forrása:
Roman Samborskyi / Shutterstock.com