A fogyókúrás céklaleves az orosz borscsleves diétás változata, ez a recept a borscs leves hús nélkül és krumpli nélküli változatát mutatja be.
Fogyókúrás céklaleves hozzávalók:
- 2 db cékla
- 2 db sárgarépa
- 1/4 káposzta
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ek paradicsompüré
- 2 ek olívaolaj
- 1 db babérlevél
- 1/2 citrom leve
- só, bors
Tálaláshoz:
tejföl
kapor
Fogyókúrás céklaleves elkészítése
1. A hagymát aprítsuk fel, a céklát és a sárgarépát vágjuk csíkokra.
2. Egy lábasban hevítsük fel az olívaolajat, tegyük rá a hagymát, sózzuk meg és pároljuk üvegesre.
3. Adjuk a hagymához a csíkokra vágott céklát és sárgarépát és dinszteljük pár percig.
4. Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a paradicsompürét és keverjük el.
5. Engedjük fel vízzel vagy alaplével és közepes lángon főzzük, míg a zöldségek nagyjából megpuhulnak.
6. Vágjuk fel a káposztát csíkokra, és ha a cékla nagyjából megpuhult, adjuk a káposztát a leveshez és a babérlevelet. Ha szükséges, adjunk még hozzá vizet.
7. Főzzük össze míg a káposzta is megfő. Ne főzzük túl! Úgy a jó, ha a zöldségek roppanósak maradnak.
8. Ha kész, adjuk hozzá a fél citrom levét.
9. Tálaljuk tejföllel és kaporral.
Jó étvágyat!
Ha tetszett a recept, kérlek oszd meg vgy like-old.