Fogyás kenyér elhagyásával

fogyás kenyér elhagyásával

Elterjedt nézet, hogy ha fogyni szeretnénk, akkor nem szabad kenyeret enni. Sokan pont emiatt nem kezdenek bele a fogyókúrába, mert úgy gondolják, hogy nem bírnák ki kenyér nélkül, sokan meg pont a kenyér elhagyásától remélik a fogyást.

 

Lehetséges fogyni kenyér elhagyásával?

 

Szerintem ezt a kérdést nem lehet pontosan megválaszolni, mert sok minden függ az egyéb tényezőktől. Azt látom, hogy sokan, akik fogyni szeretnének, egy-egy apró változtatásban keresik a fogyás titkát, ahelyett, hogy komplexen közelítenék meg a fogyás kérdését.

 

Mi kell a fogyáshoz? Hogy több kalóriát égess el, mint amennyit magadhoz veszel. Tehát ha visszatérünk az eredeti kérdéshez, hogy lehet-e fogyni a kenyér elhagyásával, a legjobb válasz amit erre a kérdésre adni lehet az, hogy lehet is meg nem is. Egy olyan ember, aki megevett 3 zsemlét reggelire, 3 zsemlét vacsorára, és az ebédet is kiegészítette egy kis kenyérrel, ha elhagyja a kenyeret esélyes, hogy fogyni fog. De még ez sem 100 %, mert nem mindegy, hogy mit és mennyit eszik egyébként. Ha valaki csak reggelire eszik egy szelet kenyeret, és ezt elhagyja, akkor nem valószínű, hogy sokat fog fogyni ettől az egy változtatástól.

 

Látok olyanokat is, akik elhagyják a kenyeret, de valójában becsapják magukat. Egy csoportos utazáson voltam, ahol svédasztalos reggeli volt. Az egyik útitársunk jött reggelizni, és hozta az abonettjét, mert hogy ő nem eszik kenyeret. Elővette az abonettet, megkente jó vastagon vajjal, majd telepakolta több féle sonkával, szalámival, és sajttal. És megevett jó pár ilyen abonett szendvicset. Ő lehet nagyon büszke volt magára, hogy nem evett kenyeret, de közben meg annyi kalóriát megevett reggelire, mint más egy nap alatt. Jobban járt volna, ha megeszik egy szelet hagyományos kenyeret, normális adag feltéttel.

 

Leginkább akkor lehet fogyni kenyér elhagyásával, ha korábban viszonylag sok kenyeret ettél. Szerintem felesleges azzal kínoznia magát az embernek, hogy 100 %-ig lemond a kenyérről, ha szereti a kenyeret, mert lehetséges fogyni akkor is ha nem száműzöd a kenyeret az étrendedből. Persze fontos a mérték, és a fehér kenyeret is jobb kerülni, helyette teljes kiőrlésű kenyeret választani, de már kapható sok csökkentett szénhidráttartalmú kenyér is. Arról nem is beszélve, hogy a kenyér az egyik legjobb rost forrás, és kenyér nélkül nehéz a szükséges rost mennyiséget elfogyasztani. A zöldségek és gyümölcsök is tartalmaznak rostokat, de sokkal kevesebbet, mint a teljes kiőrlésű gabonából készült ételek.

Kenyér helyett mit egyél? Olvasd el itt!

A sikeres fogyás titka abban rejlik, hogy hosszú távon tudjad csinálni, ez meg csak úgy lehetséges, ha olyan módszert választasz, amit nem túl nagy erőfeszítés végigcsinálni. Ha a túl szigorú és nehéz szabályok miatt feladod az egészet, az sokkal rosszabb, mintha lassan de biztosan haladsz. Többet ésszel mint erővel!

Nincs két egyforma ember, így olyan tuti módszer sem, ami mindenkinek garantálja a fogyást. A sikeres fogyás titka, hogy megtaláld a saját módszeredet, amit a Te életedbe tudsz beépíteni. Az Online Életmódváltó Programban, pontosan ezt fogjuk tenni.

Mi ez az Online Életmódváltó Program? 

Kattins ide a részletekért!