Diétás túrópalacsintát ehetjük reggelire, uzsonnára vagy akár desszertként is. Fogyni vágyók is bátran fogyaszthatják
Túrópalacsinta hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 3 db tojás
- 4 evőkanál zabpehelyliszt
- 4 evőkanál nyírfacukor, vagy stevia
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 teáskanál vanília kivonat, vagy vaníliarúd kikapart magja
- kevés olaj a sütéshez
Túrópalacsinta elkészítése
1.Válaszd szét a tojásokat.
2. A tojásfehérjébe tegyél egy csipet sót és verd fel kemény habbá.
3. Keverd össze a túrót, a nyírfacukrot, tojás sárgákat, a citromhéjat, vaníliát a zabpehelylisztet és a sütőport.
4. Óvatosan keverd a tojásfehérjét a masszához.
5. Tapadásmentes serpenyőt kenj ki vékonyan olajjal, és közepes lángon süsd meg a palacsintákat. Egy evőkanálnyi masszát tegyél a serpenyőbe, majd a kanál segítségével lapogasd el kicsit. A palacsinták amerikai palacsinta méretűek lesznek. Ha az egyik oldal megsült, óvatosan fordítsd meg egy lapát segítségével.
Ebből a mennyiségből kb. 15 darab palacsinta készíthető. Melegen kicsit lágy az állaga, de ahogy hűl szilárdulni fog.
Langyosan a legfinomabb!