Diétás párolt káposzta remekül beilleszthető a fogyókúrás étrendbe, nagyszerű köret húsok mellé.
Diétás dinsztelt káposzta hozzávalók
- 1 kis fej lilakáposzta
- 1 db lilahagyma
- 1 db alma
- 1 evőkanál almaecet
- só
- köménymag
- babérlevél
- édesítőszer – opcionális
- olívaolaj
Diétás párolt káposzta elkészítése
- A káposztát vágd félbe, vágd ki a torzsáját, majd szeleteld csíkokra. Tedd egy tálba, sózd meg és hagyd állni kicsit.
- Csíkozd fel a lilahagymát, pucold meg az almát és vágd gyufaszál méretűre, de le is reszelheted.
- Hevíts fel egy kis olívaolajat, és dinszteld meg a hagymát.
- Ha már üveges a hagyma, add hozzá a besózott káposztát, de előtte nyomd ki a levét. Pirítsd kicsit a hagymát és a káposztát folytonos keverés mellett.
- Add a káposztához az almát, a köménymagot és a babérlevelet, keverd össze, és önts hozzá kb. 1 dl vizet.
- Tegyél rá fedőt, és időnként megkeverve párold, míg meg nem puhult a káposzta. Mennyiségtől függően kb. 40 perc.
- Amikor úgy érzed nagyjából megpuhult a káposzta, add hozzá az almaecetet, és az édesítőszert ízlés szerint. Én nem szoktam édesítőt használni, mert a nélkül is éppen elég édesnek találom.
Összegzés
Recept neve
Diétás párolt káposzta almával
Szerző
Kerekesi Éva
Közzétéve
Értékelés
2 Review(s) Based on