Diétás cukormentes banánkenyér zabliszttel, nem csak gluténmentes de, laktózmentes is, mert mogyoróvajjal készül.
Ha gluténérzékeny vagy, akkor gluténmentes zabpehelylisztet vásárolj, mert a “hagyományos” zablisztben lehetnek keresztszennyeződések, ha olyan gyárban készítik ahol búzaliszttel is dolgoznak.
Mogyoróvajból “természetes mogyoróvajat” kell használni, ami nem tartalmaz hozzáadott, cukrot, pálmaolajat, tartósítószert, sót. A hagyományos élelmiszerboltokban általában nem ilyet árulnak, de sportboltokban be lehet szerezni a természetes mogyoróvajat, például ide kattintva.
Ez a recept jó módszer a túlérett banánok felhasználásához is.
Hozzávalók:
- 4 db érett banán
- 2 db tojás
- 5 dkg természetes mogyoróvaj (krémes, nem darabos) beszerezhető itt
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 20 dkg zabliszt (gluténmentes)
- 10 g sütőpor
- 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
- 1 csipet só
Cukormentes banánkenyér zabliszttel recept:
1 Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
2. Bélelj ki sütőpapírral egy kenyérsütő formát.
3. Tedd egy tálba a banánokat és törd össze egy villával jó alaposan.
4. Keverd a banánhoz a mogyoróvajat a tojásokat és a vanília kivonatot.
5. Egy másik tálban keverd össze a száraz hozzávalókat, zablisztet, sütőport, mézeskalács fűszerkeveréket, sót.
6. Keverd a lisztes keveréket a banános masszához.
7. Tedd a banánkenyér masszáját egy 25×12 cm-es sütőformába.
8. Tedd a 180 fokra előmelegített sütőbe a cukormentes banákenyeret és süsd kb. 40 percig. Tűpróbával ellenőrizd, a sütő teljesítményétől is függ a a sütési idő.
9. Ha megsült a cukormentes banánkenyér, vedd ki a sütőből, és várd meg mí kihűl.
Tippek a diétás banánkenyérhez:
A banánkenyér tésztájába keverhetsz durvára vágott diót, cukormentes étcsoki darabokat is.
Olvasd el ezeket is:
.