Cukormentes banánkenyér zabliszttel

diétás cukormentes banánkenyér zabliszttel, mogyoróvaj, gluténmentes

Diétás cukormentes banánkenyér zabliszttel, nem csak gluténmentes de, laktózmentes is, mert mogyoróvajjal készül.

Ha gluténérzékeny vagy, akkor gluténmentes zabpehelylisztet vásárolj, mert a “hagyományos” zablisztben lehetnek keresztszennyeződések, ha olyan gyárban készítik ahol búzaliszttel is dolgoznak.

Mogyoróvajból “természetes mogyoróvajat” kell használni, ami nem tartalmaz hozzáadott, cukrot, pálmaolajat, tartósítószert, sót. A hagyományos élelmiszerboltokban általában nem ilyet árulnak, de sportboltokban be lehet szerezni a természetes mogyoróvajat, például ide kattintva.

Ez a recept jó módszer a túlérett banánok felhasználásához is.

Hozzávalók:

  • 4 db érett banán
  • 2 db tojás
  • 5 dkg természetes mogyoróvaj (krémes, nem darabos) beszerezhető itt
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 20 dkg zabliszt (gluténmentes)
  • 10 g sütőpor
  • 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 csipet só

Cukormentes banánkenyér zabliszttel recept:

1 Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

2. Bélelj ki sütőpapírral egy kenyérsütő formát.

3. Tedd egy tálba a banánokat és törd össze egy villával jó alaposan.

4. Keverd a banánhoz a mogyoróvajat a tojásokat és a vanília kivonatot.

5. Egy másik tálban keverd össze a száraz hozzávalókat, zablisztet, sütőport, mézeskalács fűszerkeveréket, sót.

6. Keverd a lisztes keveréket a banános masszához.

7. Tedd a banánkenyér masszáját egy 25×12 cm-es sütőformába.

8. Tedd a 180 fokra előmelegített sütőbe a cukormentes banákenyeret és süsd kb. 40 percig. Tűpróbával ellenőrizd, a sütő teljesítményétől is függ a a sütési idő.

9. Ha megsült a cukormentes banánkenyér, vedd ki a sütőből, és várd meg mí kihűl.

Tippek a diétás banánkenyérhez:

A banánkenyér tésztájába keverhetsz durvára vágott diót, cukormentes étcsoki darabokat is.

Olvasd el ezeket is:

.