Ha szereted az óvári csirkemellet, akkor sonkás gombás töltött cukkinit is szeretni fogod, ugyanis ugyanaz a töltelék kerül ebbe töltött cukkinibe, mint az óvári csirkemellre. A gomba és a cukkinis kevés kalóriát tartalmaz, igazi diétás alapanyagok, így finom diétás ételt lehet belőlük készíteni. A sonkás gombás töltött cukkini önmagában is elég laktató, de egy könnyed salátával vagy zöldségkörettel ki lehet egészíteni.
Hozzávalók:
2 darabhoz
- 1 db közepes zsenge cukkini (kb. 40 dkg)
- 40 dkg gomba
- 4 szelet sonka
- 1 db kisebb vöröshagyma
- 2 szelet óvári sajt
- só
- bors
- 1 evőkanál zsiradék (olaj, zsír stb.)
Sonkás gombás töltött cukkini elkészítése:
1.Mosd meg jó alaposan a cukkinit, vágd le a két végét, és hosszában vágd félbe. Egy kanál segítségével vájd ki a magos részt. Sózd meg a cukkini hajókat és tedd félre.
2. Pucold meg a gombát és szeleteld fel.
3. Aprítsd fel a vöröshagymát.
4. Melegítsd fel a zsiradékot egy serpenyőben.
5. Add hozzá a vöröshagymát, sózd meg és párold üvegesre.
6. Add a hagymához a gombát és párold puhára. Ha összeesett a gomba, sózd és tegyél rá frissen őrölt borsot, majd főzd el a levét.
7. Ennyi idő alatt a besózott cukkini kis levet fog ereszteni, a nedvességet töröld le róla egy papírtörlővel.
8. Tedd a cukkini hajókat üresen 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd elő kb. 15 percig.
9. Vedd a ki a sütőből az elősütött cukkiniket és töltsd meg őket.
10. Tegyél a cukkinik mélyedésébe két-két szelet sonkát, hogy befedje az egészet.
11. Halmozd a gombát a sonkára.
12. Tedd a sajt szeleteket a tetejére.
13. Tedd a sütőbe a sonkás gombás töltött cukkiniket, és süsd kb. 15 percig, míg a sajt rá nem olvad.
Ha szereted töltött cukkini, nézd meg a csirkés töltött cukkini receptjét is!