Ha olyan receptet keresel, ami finom, különleges, és még diétás is, megtaláltad! Ez az óvári csirkemell sok gombával sajttal és sonkával. Fehérjében gazdag, önmagában is laktató fogás. Mondhatni a sok gombának köszönhetően a köret már benne is van, de egy könnyed saláta még elfér mellé.
Óvári csirkemell hozzávalók:
- 40 dkg csirkemell (1 egész csirkemell)
- 80 dkg gomba
- 10 dkg óvári sajt vagy trappista
- 4 szelet sonka
- 1 fej vöröshagyma
- só
- bors
- 1 evőkanál vaj
- 0,5 dl étolaj
Óvári szelet recept:
1.A csirkemellből vágj négy szeletet, klopfold ki kicsit, sózd és borsozd.
2. A hagymát aprítsd fel.
3. A gombát pucold meg és szeleteld fel.
4. Egy serpenyőben melegítsd fel az olajat és a vajat, és a csirkemell szeleteket süsd elő. Nem kell teljesen készre sütni, mert a sütőben még sülni fog.
5. A csirkemelleket helyezd egy vékonyan kiolajozott, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe.
6. A felaprított hagymát tedd a serpenyőbe a csirkemell sütéséből visszamaradt zsírékba. Sózd meg, és közepes lángos párold üvegesre.
7. Add a hagymához a gombát és pirítsd meg, majd sózd és borsozd.
8. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
9. Reszeld le a sajtot.
10. Most következik az óvári csirkemell összeállítása. Helyezz mindegyik csirkemellre egy-egy szelet sonkát.
11. A sonkára halmozd a gombát.
12. Végül szórd meg reszelt sajttal.
13. Tedd az óvári csirkét a 180 fokra előmelegített sütőbe 10-15 percre, míg a sajt meg nem olvad és meg nem pirul.