Hogyan lehet a pizzát beilleszteni a fogyókúrás étrendbe? Nagyon egyszerűen, karfiol pizzát kell készíteni. Hogy mi az a karfiol pizza? A pizza tészta alapját nem liszt adja, hanem karfiol, így sokkal kevesebb szénhidrátot tartalmaz.
Karfiol pizza recept
Karfiol pizza tészta hozzávalók:
- 250 g karfiol
- 2 db tojás
- 5 dkg parmezán sajt
- 5 dkg pizza mozzarella
- 1 csipet só
Karfiol pizza feltét hozzávalók:
- 4 evőkanál passata (olasz paradicsomszósz)
- oregáno
- 5 dkg pizza mozzarella
- sonka
A feltétet saját ízlésed szerint variálhatod, tehetsz rá zöldségeket, gombát amit szeretsz.
Karfiol pizza elkészítése
Első lépésként melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
A karfiol pizza alapját a karfiol rizs adja. Ehhez tisztítsd meg a karfiolt, szedd rózsáira, és egy aprító gép segítségével aprítsd morzsás, rizs szerű állagúra. Fontos, hogy ne aprítsd túl, mert könnyen püré lesz belőle.
Ha kész vagy a karfiol aprításával, egy száraz serpenyőben folytonos kevergetés mellett párold meg. A párolást mikróban vagy forró vízben is végezheted, de ekkor a karfiolból a felesleges vízet el kell távolítani. Ezt úgy tudod megtenni, ha a karfiolt egy konyharuhába csavarod, és úgy kinyomod a vízet belőle.
Ha elkészültél, tedd félre kicsit hűlni karfiolt, és addig reszeld le a sajtokat.
Ha valamelyest kihűlt a karfiol, add hozzá a tojásokat, a sajtokat, a sót, és keverd össze. Nem fogsz olyan egynemű tésztát kapni, mint egy hagyományos pizza tészta, kicsit darabos lesz, de ne aggódj emiatt.
Egy tepsiben terítsd szét a karfiol pizza tésztát.
Tedd a sütőbe a karfiol pizza tésztát, és süsd 15-20 percig, míg kicsit barnulni nem kezd a széle.
Amíg sül a tészta, addig a passataba keverd bele az oregánót.
Ha megsült a karfiol pizza tészta, vedd ki a sütőből, és kend meg az oregánós passatával, szórd meg reszelt pizza mozzarellával és tedd rá a sonka szeleteket, vagy bármilyen egyéb feltétet.
Tedd vissza a sütőbe, és süsd készre, még kb. 10 perc.
Úgy az igazán finom, ha ropogósra sül a tésztája, és akkor nem is igazán lehet érezni a karfiol ízt.