3+1 elrettentő ok, ilyen helyeken ne kérj intim gyantát!

meglepett nő

Míg az egyszerű gyantázás, szőrtelenítés ma már ismét elfogadott dolog (szerencsére a férfiak körében is egyre inkább), addig az intim területek ápolása még mindig az érzékeny témákhoz tartozik. Pedig mindenki foglalkozik vele valamilyen szinten. De mivel sokan csak inkognitóban járnak utána az intim gyantázás kérdésének, a helyes információk gyakran nem érik el az embereket. Mi nem köntörfalazunk: nyíltan beszélünk az intim gyantázásról! Azon belül is a legfontosabbról: milyen helyeket kerüljünk, mikor intimkozmetikát keresünk! Lássuk a feketelistát!

Keresés előtt pár általános jótanács!

Beszélgetni az intim gyantáról sokkal nyíltabban, gördülékenyebben kellene. Viszont maga az intim gyantázás valóban egy bizalmas dolog; egy szertartás, amire érdemes picit készülni, testben, lélekben egyaránt. Ezért, lehetőség szerint, ne az utcáról essünk random be egy “Gyorsan legyünk túl rajta!” intim gyantázásra!

Hanem:

  • Fektessünk nagy figyelmet az intimkozmetikus kiválasztására!
  • Foglaljunk időpontot
  • Legalább pár nappal a kezelés előtt kezdjük el az intim területeket hidratálni
  • Érkezzünk tisztán, egészségesen!
  • Legyünk ott inkább 10 perccel korábban, hogy akklimatizálódhassunk, lenyugodhassunk!

3+1 szempont, ami elrettenthet egy intimkozmetikától

A hagyományos kozmetikus

Nagyon sok kiváló hagyományos kozmetikus van, s bizonyára a miénk is az. De nem mindegyik ért az intim gyantához is! Ez a kozmetikán belül egy szakirány, mely speciális szakértelmet kíván meg. Az kétségtelen, hogy saját magunknál biztosan jobban tudja a hagyományos kozmetikus is elvégezni az intim gyantázást, de még mindig nem olyan precízen és fájdalommentesen, ahogy egy intimkozmetikus. A hagyományos kozmetikusok között egyébként eleve kevesen vannak, akik egyáltalán bevállalják az intim gyanta készítését; nem véletlenül.

Valószínű, hogy hagyományos kozmetikus esetén elmaradna az intim területek előzetes, alapos állapotfelmérése, ami mentén meg lehet tervezni az inim gyantázás menetét. Egy hagyományos kozmetikus bizonyára nagyszerűen ért a test egyéb bőrfelszíneinek ápolásához, de az intim területek speciálisabb szakértelmet igényelnek. S ha az előzetes hidratációra fel is hívja figyelmünket az időpontegyeztetéskor, könnyen előfordulhat, hogy csak egy általános hidratáló készítményt fog ajánlani, pedig odalentre több kell annál.

wellness

Ugyanolyan gyantával testszerte

Gyakran előfordul, akár intimkozmetikákban is sajnos, hogy anyagspórolás miatt nem tesznek fel megfelelő mennyiséget a gyantából a kezelendő felületre, így nem sikerül teljes mértékben eltávolítani a szőrszálakat, hiszen, amelyik kimarad, az ott marad!

De talán még elrettentőbb az, amikor nem a megfelelő, az intim területekre készített gyantával végzik az intim gyantázást. A speciális intim gyanták ezen érzékeny bőrfelületek szőrtelenítésére készült speciális készítmények, melyek általában drágábbak is. Vannak helyek, ahol a vendégek megtartása érdekében alacsonyabb áron, de általános gyantával végzik az intim gyantázást. Ha bármi ilyenről hallasz, vagy ilyet tapasztalsz, inkább kerüld a helyet!

Intim gyanta, intim környezetben!

Eleve minden kozmetika, szépészeti, valamint egyéb wellness szolgáltatást nyújtó hely esetén alapelvárás a tiszta, higiénikus környezet biztosítása; a vendégek utáni fertőtlenítés; valamint egy közvetlen, bizalmi légkör megteremtése. Az intim gyantázáshoz fontos ennek a belsőséges környezetnek a kialakítása, hogy, főleg az első alkalom előtt, hogy könnyebben elengedje magát a “páciens”.

Emellett lényeges, hogy az intimkozmetika ne legyen túlzsúfolt! Általában munka után, táskákkal felpakolva érkeznek oda is a vendégek, s kényelmetlen, diszkomfort érzést ad egy pár négyzetméteres szalon.

Ami pedig ezen a téren a legfontosabb, az maga a kezelőhelyiség! A csupán egy függönnyel elhatárolt fülkék egyáltalán nem nyújtanak biztonságérzetet a vendégeknek! Bármikor félrelibbenhet a függöny, és hopp….!

Nem utolsó sorban, az intim gyantázás közben az intimkozmetikus és a vendég között kialakuló intim beszélgetésnek is bárki könnyen fültanúja lehet, amit semelyik vendég nem vesz jó néven.

A lényeg: maga az intimkozmetikus kiválasztása…

A legjobb, ha olyan emberektől kérünk tanácsot, akik már jártasak az intim gyantázás témakörében, kellően igényesek, s adunk is a véleményükre. Ha nincs ilyen személy a környezetünkben, akkor se keseredjünk el!

Az interneten rengeteg női fórum van; a közösségi platformokon is ezer ehhez kapcsolódó kérdésről diskurálnak, elsősorban a hölgyek. Ha megvan a kiszemelt intimkozmetikus, érdemes “lenyomozni” a honlapja alapján is. Figyeljünk a külsős véleményekre, kritikákra. Keressük a szakmai tapasztalatokról szóló részeket! Lehetőség szerint, igyekezzünk képet is találni az intimkozmetikusról, mert az sokat nagy mértékben emelheti a kezdeti bizalmat.

Az intimkozmetikus kiválasztására érdemes időt szánni, energiát fektetni, ugyanis hosszútávra keresünk “partnert”!

Legyünk nyitottak, ugyanakkor tudjuk, hogy mindig van másik lehetőség! Bár nem jó minden intim gyantáztatás után váltani, érdemes addig menni, keresni, míg rá nem találunk az “igazira”!

Szimpátia nélkül ugyanis nem lesz bizalom!

Ahogy az intim gyanta népszerűsége nő, úgy a megfelelő szalonok száma is. Mindenkinek saját magának kell utánajárnia, s rálelnie az igazi intimkozmetikusára. Hol kezdjük a nézelődést? Mondjuk itt!