Te mennyire vagy fontos magadnak?

mennyire vagy fontos magadnak?

Sok ügyfelemnél azt tapasztalom, hogy saját maguk, vagyis a mentalitásuk a legnagyobb akadálya annak, hogy sikeresen lefogyjanak. Pár napja volt nálam egy hölgy, aki elmesélte, hogy neki nincs ideje fogyókúrázni, meg ételeket készíteni, mert ahhoz rengeteg idő kell, utána még mosogatni is kell, és neki több állása van, rengeteget dolgozik nincs erre ideje, inkább vesz útközben egy kakaós csigát, mert az gyorsan és egyszerűen beszerezhető, igaz tudja, hogy nem egészséges. Már kezdtem hinni neki, hogy tényleg milyen elfoglalt, mikor úgy mellékesen megemlítette, hogy van egy élsportoló felnőtt fia, akinek diétáznia kellett, és ő minden nap szorgalmasan elkészítette a fia számára a speciálisan előírt ételeket. Kérdezem, hogy ezek szerint tudott időt szakítani az ételek elkészítésére? Igen. A fiamnak megcsinálom, de magamnak nem. Én nem vagyok olyan fontos, inkább másra fordítom ezt az időt.

Egy másik eset, mikor egy 60-as hölgy elkezdett odafigyelni a táplálkozásra, rendszeresen evett, figyelmet fordított, hogy miket eszik, fogyott is 10 kilót, majd a felnőtt lánya megbetegedett. Anyuka persze rohant segíteni, és meg akart csinálni mindent amit csak ki tudott találni, hogy segítsen és hasznossá tegye magát, nagytakarítás, ablakpucolás. Nem is evett egész nap a nagy segíteni akarásban, és mivel kiesett a diétájából már nem is folytatta. A lánya közben nem is várt el ennyi segítséget az anyukájától, és még bűntudata is volt amiatt, hogy anyukája így feláldozta magát miatta, abbahagyta a jól működő diétáját. Anyukának az volt a célja, hogy minél jobbat tegyen a lányának, de végül ez visszájára fordult.

Ezekből a példákból is látszik, hogy amíg valaki nem érzi úgy, hogy elég fontos a maga számára, addig belekezdhet akármilyen szuper fogyókúrás módszerbe nem fog sikerrel járni, mert vagy el sem kezdi a fogyókúrát, mint az első esetben, vagy idő előtt abba hagyja.

Felteszem a kérdést, hogy mihez kezdenének ezen hölgyek családjai, ha történne velük valami az túlhajszoltság és az egészségtelen életmód miatt? Mi a fontosabb, hogy most nagyon sokat segítsenek és dolgozzanak vagy hogy még nagyon sokáig tudjanak segíteni? Ha magukért nem hajlandóak megtenni, tegyék meg a családjuk miatt!

mennyire vagy fontos magadnak?

Persze itt nem csak a fogyókúráról van szó, jogod van hogy fontos legyél saját magad számára. Mert megérdemled! Nem csak a csoki pult előtt, mikor bedobsz a kosaradba egy milkát, mondván hogy mert megérdemlem. Jogod van, hogy időt fordíts magadra is!

A fogyókúrás tanácsadáson ilyen és hasonló témákkal is foglalkozunk. Hogy merjél fontosnak lenni magad számára, és attól még nem vagy önző vagy rossz anya vagy rossz alkalmazott. Nem fogsz megváltozni egyik napról a másikra, de idővel el mered hinni, hogy igen is lehetsz fontos saját magad számára!