Tandoori csirke

tandoori csirke

A csirkemell a fogyni vágyók, diétázók egyik kedvenc alapanyaga. Mivel az íze elég semleges, ezért könnyen rá lehet unni. Ezt elkerülendő javasolt változatosan fogyasztani, különféle módokon elkészíteni, különleges fűszerezéssel, mint például a tandoori csirke.

A tandoori csirke Indiából származik, könnyen és gyorsan elkészíthető, akár ebédre, akár vacsorára lehet készíteni.

Tandoori csirke hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell
  • 2 db. vöröshagyma
  • 2 doboz zsíros kókusztej
  • olaj
  • 1 csomag Bombay masala fűszerkeverék (nagyobb élelmiszerboltokban kapható)
  • bors

Tandoori csirke elkészítése:

Kockázd fel a csirkemellet, a vöröshagymát vágd nagyobb darabokra.

Forrósítsd fel az olajat egy fazékban, dobd rá a csirkemellet és pirítsd meg, majd add hozzá a hagymát és pirítsd tovább.

tandoori csirke hagyma

Szórd rá a Bombay masala fűszerkeveréket és add hozzá a kókusztejet. Szükség esetén tovább ízesíthető, de a fűszerkeverék elég sót és egyéb fűszert tartalmaz, úgyhogy én nem is teszek bele mást. Főzd, amíg a szósz be nem sűrűsödik, és amíg a csirkemell meg nem puhul, és máris kész az ízletes tandoori csirke!

tandoori csirke lábosban

A recept eredetileg a Kotkoda konyhája gasztroblogon jelent meg, ahol további szuper csirkemell recepteket találsz, és a szerző engedélyével lett publikálva.

Összegzés
recipe image
Recept neve
Tandoori csirke
Közzétéve
Teljes elkészítési idő