A csirkemell a fogyni vágyók, diétázók egyik kedvenc alapanyaga. Mivel az íze elég semleges, ezért könnyen rá lehet unni. Ezt elkerülendő javasolt változatosan fogyasztani, különféle módokon elkészíteni, különleges fűszerezéssel, mint például a tandoori csirke.
A tandoori csirke Indiából származik, könnyen és gyorsan elkészíthető, akár ebédre, akár vacsorára lehet készíteni.
Tandoori csirke hozzávalók:
- 1 kg csirkemell
- 2 db. vöröshagyma
- 2 doboz zsíros kókusztej
- olaj
- 1 csomag Bombay masala fűszerkeverék (nagyobb élelmiszerboltokban kapható)
- só
- bors
Tandoori csirke elkészítése:
Kockázd fel a csirkemellet, a vöröshagymát vágd nagyobb darabokra.
Forrósítsd fel az olajat egy fazékban, dobd rá a csirkemellet és pirítsd meg, majd add hozzá a hagymát és pirítsd tovább.
Szórd rá a Bombay masala fűszerkeveréket és add hozzá a kókusztejet. Szükség esetén tovább ízesíthető, de a fűszerkeverék elég sót és egyéb fűszert tartalmaz, úgyhogy én nem is teszek bele mást. Főzd, amíg a szósz be nem sűrűsödik, és amíg a csirkemell meg nem puhul, és máris kész az ízletes tandoori csirke!
A recept eredetileg a Kotkoda konyhája gasztroblogon jelent meg, ahol további szuper csirkemell recepteket találsz, és a szerző engedélyével lett publikálva.