Miért viszik a Mc Donald’s-ba a fogyni vágyókat Angliában?

A legtöbb embernek a Mc Donald’s-ról és gyors éttermekről sokkal inkább a túlsúly jut eszébe, mint a fogyás, ennek ellenére Angliában mégis a Mc Donald’s-ba viszik a fogyni vágyókat.

 

Ezt egy dokumentum filmben láttam, ami egy gyerekek számára létesített fogyi táborról szólt. A film közepébe kapcsolódtam csak bele, és csodálkozva láttam, hogy a gyerekek a táborban sült krumplit és pizzát is kapnak, és még a Mc Donald’s-ba is elviszik őket.

 

Gondoltam magamban, hogy érdekes fogyi tábor ez, ide én is szívesen beiratkoznék! 🙂 És akkor jött a tábor kitalálója, és elmesélte, hogy nagyon sokan ledöbbennek, hogy pizzát meg sült krumplit adnak a túlsúlyos gyerekeknek, akiket azért küldenek oda a szüleik, hogy megszabaduljanak a túlsúlytól.

 

Elmondta, hogy megtehetnék, hogy csak párolt zöldséget és natúr csirkét adnak nekik, de ezzel csak azt érnék el, hogy a gyerekek totál megutálnák az egészet, és amint kikerülnek a táborból eszükbe nem jutna ilyen ételeket enni, és valószínű kétszer annyi gyors ételt ennének.

 

A tábor célja, hogy a gyerekek hosszú távon változtassanak a szokásaikon a tábor után is, és arra meg szinte semmi esély, hogy egy tinédzser teljesen leszokjon a hamburgerről és pizzáról, mikor a barátai, osztálytársai is ezt eszik, és a Mc Donald’s-ba járnak. Éppen ezért inkább megtanítják őket, hogy mennyit ehetnek ezekből az ételekből, és arra, hogy ne csak ilyen ételeket egyenek.

pizza-1903878_640.jpg

Például a Mc Donald’s-os látogatás előtt minden gyerek összeállította magának, hogy mit ehet. Minden gyerek személyre szabottan megkapta, hogy hány kalóriát fogyaszthat ebédre, és leültek a számítógép elé, ahol megnézték, hogy az egyes ételek hány kalóriát tartalmaznak, és bármit választhattak, csak férjen bele a kalória keretükbe. Volt aki mondta, hogy szeretett volna shake-t és krumplit is, de csak úgy fért bele, ha kis krumplit kér, nem nagyot, pedig magától nagyot kért volna. 

 

A film szerint sikeres a tábor, és a gyerekek a tábor után fogynak, pedig nincs könnyű dolguk a tábor dolgozóinak, hiszen ide senki nem saját elhatározásából megy, a szüleik küldik őket. Volt olyan kislány, akinek a szülei nem merték elmondani, hogy fogyi táborba fog menni, azt mondták neki, hogy nyaralni, és a kislány akkor szembesült a tényekkel, mikor megérkezett a helyszínre. 

 

Az tetszik különösen ebben a táborban, hogy nagyon életszerű. Sok fogyókúrás program elveszik a részletekben, hogy mennyi fehérjét, szénhidrátot lehet enni és mikor, meg mennyit kell edzeni, milyen intenzitással, milyen hosszan. Persze tudom, ezek az ideális feltételek a fogyáshoz, de hogy tudja ezt az ember az életébe beilleszteni, ha nem főállású testépítő vagy fitnesz modell? Hanem munkája van, túlórázik, gyereket nevel, háztartást vezet stb. Ebben a gyerek fogyi táborban is, ha az ideális fogyás szabályait követik, akkor biztos nem ehettek volna a gyerekek pizzát, és a tábor ideje alatt valószínű többet fogytak volna, de mi lett volna utána?

Belekezdenél a fogyókúrába? Kezdd itt fogyókúra kezdőknek lépésről lépésre!