Mi kell a gyors fogyáshoz?

gyors fogyás

Hogyan lehet gyorsan lefogyni?gyors fogyás

Kezdjük egy kis matekkal, ígérem nem lesz hosszú és bonyolult.

Ha mondjuk heti 7 kilót szeretnél fogyni, ami szerintem már gyors fogyásnak mondható, ahhoz napi egy kilót kell fogynod.  

Egy kiló fogyáshoz 7000 kalóriával többet kell elégetned, mint amennyit a szervezetedbe beviszel.

Vegyünk egy 165 cm magas 80 kg-os nőt. Az ő napi energiaszükséglete: 1890 kalória. Tehát ha nem eszik semmit egész nap, akkor eléget 1890 kalóriát tehát a napi egy kiló fogyáshoz el kell még égetnie 5110 kalóriát.

Kisebb testsúly esetén kevesebb a napi energiaszükséglet, magasabb testsúly esetén magasabb, például egy 120 kg-os nő esetében 2350 kalória, tehát neki is el kell még égetnie 4650 kalóriát.

Hogyan lehet 5000 kalóriát elégetni?

  • 5 óra futás közepes tempóban
  • 6,2 óra mellúszás
  • 7,8 óra biciklizés közepes tempóban
  • 9,6 óra aerobic közepes intenzitással
  • 10,4 óra gyalogtúra

Nem hiszem, hogy bárki képes lenne ennyit mozogni egy nap úgy, hogy közben semmit nem eszik, az meg végképp elképzelhetetlen, hogy ezt csinálja egy hétig.

De akkor hogyan lehet gyorsan lefogyni, mi kell a gyors fogyáshoz?

Vannak rá példák, talán már Te is találkoztál olyan emberrel, aki gyorsan lefogyott, vagy itt vannak még a sportolók, mint például a birkózók, akiknek a verseny előtti mérlegelésre sokszor kell gyors fogyás produkálniukHogyan lehet gyorsan lefogyni?.

A válaszhoz tisztázni kell, hogy ki mit értünk fogyás alatt.

Azt jelenti a fogyás hogy kevesebbet mutat a mérleg?

A legtöbb ember mérleget használ fogyókúra esetében, amivel nincs is gond. Egy napon belül ha többször megméred magad, egészen más eredményeket kaphatsz, és ez még nem jelenti azt hogy fogytál vagy híztál. Nőknél például menstruáció előtt mindig többet mutat a mérleg, mert akkor a szervezet több vizet köt meg. Ha mondjuk megméred magad menstruáció előtt és után, és két kilóval kevesebbet fog mutatni a mérleg, az már fogyásnak számít? Szerintem nem. Egészen hasonló okok miatt lehet elérni, hogy kevesebbet mutasson a mérleg.

Szedjél hashajtót vagy vízhajtót, garantáltan kevesebbet fog mutatni.

Ha nagyon koplalsz akkor is kevesebbet fog mutatni, mert kiürülnek a bélcsatornáid, és idővel pedig veszítesz az izmaidból is.

A kérdés inkább az, hogy mi fog történni ha abbahagyod a koplalást vagy a hashajtókat?

Van egy rossz hírem, újra többet fog mutatni a mérleg.

Számomra az jelenti a fogyást, ha a testemben csökken a zsír mértéke.

Zsírt pedig nem lehet gyorsan égetni, az eredmény nem gyors lesz, hanem tartós.

És mi történik ha abbahagyod a kúrát? Nem fog visszajönni, ha normális keretek között tartod az étkezéseidet, de ha elkezdesz nagyon sokat enni, akkor vissza fog jönni lassacskán.

A gyors fogyás egy önbecsapás. Szenvedsz, sanyargatod magadat és a szervezetednek sem tesz jót. Egy-egy gyors fogyás után ha újra fogyni szeretnél, sokkal nehezebben fog menni. A legjobb fogyókúrás módszer ha úgy alakítod át az életedet, hogy jól érzed magad, nem okoz számodra szenvedést, nehézséget, vagyis életmódot váltasz.