Káposztaleves virslivel

káposztaleves virslivel

Káposztaleves virslivel hozzávalók:

  • 700 g kelkáposzta
  • 1 fej vöröshagyma 
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 db virsli (jó minőségű, amiben magas a hústartalom)
  • 2 db sárgarépa
  • 200 ml tejföl
  • 1 ek teljes kiőrlésű liszt
  • 3 ek olíva olaj
  • só, őrölt fekete bors, őrölt kömény, majoránna, pirospaprika

 

Káposztaleves virslivel elkészítése:

Tisztítsuk meg a répát, a kelkáposztát és a hagymát.

A répát karikára, a kelkáposztát csíkokra, a vörös hagymát apróra szeleteljük.

Hevítsük fel az olajat és a vörös hagymát pirítsuk üvegesre. 

Ha kész, vegyük le a tűzről és adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és keverjük el, majd tegyük vissza a tűzre.

Ezt követően adjuk hozzá a káposztát, a répát, sót, borsot, köményt és majoránnát.

Engedjük fel annyi vízzel, amennyi ellepi. 

Ha a zöldségek nagyjából megpuhultak, hozzáadjuk a karikára vágott virslit.

Közben a tejfölt elkeverjük a liszttel és a pirospaprikával. 

Ha a virslik is megfőttek, akkor a tejfölös keverékhez adunk a leves levéből, elkeverjük, majd az egész tejfölös keveréket a leveshez adjuk.

Összeforraljuk és kész.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.