Káposztaleves virslivel hozzávalók:
- 700 g kelkáposzta
 - 1 fej vöröshagyma
 - 2 gerezd fokhagyma
 - 4 db virsli (jó minőségű, amiben magas a hústartalom)
 - 2 db sárgarépa
 - 200 ml tejföl
 - 1 ek teljes kiőrlésű liszt
 - 3 ek olíva olaj
 - só, őrölt fekete bors, őrölt kömény, majoránna, pirospaprika
 
Káposztaleves virslivel elkészítése:
Tisztítsuk meg a répát, a kelkáposztát és a hagymát.
A répát karikára, a kelkáposztát csíkokra, a vörös hagymát apróra szeleteljük.
Hevítsük fel az olajat és a vörös hagymát pirítsuk üvegesre.
Ha kész, vegyük le a tűzről és adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és keverjük el, majd tegyük vissza a tűzre.
Ezt követően adjuk hozzá a káposztát, a répát, sót, borsot, köményt és majoránnát.
Engedjük fel annyi vízzel, amennyi ellepi.
Ha a zöldségek nagyjából megpuhultak, hozzáadjuk a karikára vágott virslit.
Közben a tejfölt elkeverjük a liszttel és a pirospaprikával.
Ha a virslik is megfőttek, akkor a tejfölös keverékhez adunk a leves levéből, elkeverjük, majd az egész tejfölös keveréket a leveshez adjuk.
Összeforraljuk és kész.

