Hogyan fogyjunk a combokról és csípőről?

fogyás csípőről

A combok és a csípő a problémás területek, ezeken rakódik le a legkönnyebben a zsír. A múltban a nagy csípőt a szépség és a termékenység szimbólumának tekintették, de ma már más a helyzet. Ezek azok a részek, amelyeket a legtöbben megpróbálnak lefogyasztani. A kérdést, hogy hogyan lehet lefogyasztani a csípőt és a combot, a nők szinte minden korosztálya felteszi. Ön is közéjük tartozik? Akkor ez a cikk éppen Önnek készült.

A CSÍPŐ ÉS A COMBOK VONZZÁK A FIGYELMET

Lehet, hogy ezt nem akarjuk beismerni, de ez az igazság. Amikor valakivel találkozunk az utcán, az első dolog, amit általában észrevesznek az emberek rajtunk, a csípő. Bár a csípőt a termékenység jelének tekintik, ezért inkább büszkének kellene lennünk rá, de éppen az ellenkezője az igaz. A nagy csípő és a combok gondokat okoznak és otthon csak csendben ülünk, és azon gondolkodunk, hogy hogyan fogyjunk le.

Amellett, hogy megakadályozzák, hogy nadrágot, szoknyát és más, általunk kívánt ruhadarabokat magunkra vegyünk, gyakran nevetség tárgyává válunk, és keressük a módját, hogy legalább egy kicsit csökkentsük a méreteinket és növeljük az önbizalmunkat.

Az 1-es sz. tipp: Először fejben gondolja át

A fogyás sikere a fejben dől el. Valóban fogyni szeretne? Miért szeretné csökkenteni a csípő és a comb méretét? Saját maga kedvéért vagy más kedvéért szeretne lefogyni? Válaszolja meg ezeket a kérdéseket még mielőtt belekezd a fogyókúrába. Mert a sikert akarni kell, és motiváltnak kell lenni hozzá.

A 2-es sz. tipp: Ne tűzzön ki maga elé eltúlzott célokat.

A plusz kilók már egy ideje halmozódnak rajtunk és naivitás lenne azt hinni, hogy egyik napról a másikra leadhatjuk őket. Ezért gondoljuk meg, hogy megfelelő-e olyan célokat kitűzni magunk elé, hogy egy hónap alatt 30 kilótól szabaduljunk meg, vagy egy karcsú modellhez hasonlítható legyen a csípőnk? Valljuk be, hogy ezek irreális célok, amelyek biztosan nem fogják támogatni az Ön erőfeszítéseit. Sokkal jobb megoldást jelentenek a rövidebb időtávra kitűzött kisebb célok.

A 3-as sz. tipp: Mozogjon sokat!

Nem lehet csak egy vagy két területen fogyni, ezért az ideális az, ha a teljes testzsír csökkentésére összpontosítunk. Ennek egyik módja a mozgás. Ha a csípőjén felhalmozódott súlytöbbletet szeretné leadni, ehhez a következő mozgások végzése a legideálisabb:

  • Spinning, amely fokozza az anyagcserét és segít az alsótest formázásában.
  • HIIT néven ismert nagy intenzitású intervallumos edzés szintén hatékonyan égeti a zsírt. A rövid pihenőidőkkel megszakított, szintén rövid, de intenzív edzések időt takarítanak meg, és az eredmények hamarosan jelentkeznek.
  • futás mint a legegyszerűbb aerob sport. Javítja a kondíciót, elősegíti a zsírégetést és formálja a csípőt, a combot, a feneket és a vádlit.
  • A régi, bevált guggolás, ami csodákat művel. Eleinte csak a saját testével, súlyok nélkül gyakoroljon, később vegyen vizes palackokat vagy súlyzókat a kezébe. Megerősíti csontjait és ízületeit, növeli állóképességét és erősödik az egész szervezete.
  • Kipróbálhatja az előrelépéseket is. Ezek is hatékony gyakorlatok a csípő, a combok és a fenék formálására. Ezek több ízületet és izomcsoportot érintenek.
  • Feküdjön az oldalára, és emelje a felső lábát olyan magasra, amennyire csak tudja. Maradjon egy pillanatig a felső pozícióban, majd engedje vissza a lábát a kiinduló helyzetbe. Ismételje meg 10-szer, majd feküdjön a másik oldalára, és folytassa a gyakorlatot lábcserével.
  • Egy széken ülve emelje fel a lábát, és a kezével húzza a hasa felé. Tartsa meg 20 másodpercig, majd helyezze vissza a lábát a kiinduló helyzetbe, és ugyanezt ismételje meg a 2. lábával. Ismételje meg néhányszor.
  • A további ülőgyakorlat a hajlás. Üljön a szék szélére, tegye kissé szét a lábát, és az egyik kezével érintse meg a másik lábujját. Emelkedjen fel, és tegye ugyanezt a másik oldalon is.

A 4-es számú tipp: Változtassa meg az étrendjét

Az étkezési szokások megváltoztatása nélkül ez egyszerűen nem sikerül. Felejtse el a méregtelenítési kúrákat és a speciális diétákat, inkább kezdje el az energiabevitel és -felhasználás felügyeletét. Ha kevesebb energiát visz be a szervezetébe, mint amennyit lead, kalória hiány alakul ki és fogyni kezd.

Koncentráljon a megfelelő fehérjebevitelre, amivel segíti az izomtömeg építését és közben bő táplálékhoz jut, ugyanakkor csökkentse a szénhidrátbevitelt, és ne feledkezzen meg a megfelelő zsírok fogyasztásáról sem.

Tippünk: Elege van abból, hogy számolja, mennyi fehérjét, szénhidrátot és zsírt visz be a szervezetébe? Próbálja ki a fehérjetartalmú ételeket és égessen zsírt a ketózis révén.

diétás ételek

A fotó forrása: Boontoom Sae-Kor / Shutterstock.com

Az 5-ös sz. tipp: Az elegendő alvás is rendkívül fontos

Ki gondolta volna, hogy az elegendő alvás segít a fogyásban? Ez valóban így van. Az alváshiány stresszhez vezet, negatívan befolyásolja az anyagcserénket, és hatással van a szervezet hormonszintjére, ami az egészségtelen táplálkozás iránti vágyhoz vezet. A minőségi alvás támogatja a fogyás érdekében tett erőfeszítéseit, ezért tartsa rendkívül fontosnak.

Kiemelt kép: Volodymyr_Shtun / Shutterstock.com