Gyógynövények magas vérnyomásra

vérnyomásmérés

Sok ember küzd hipertóniával vagy magas vérnyomással. Ez egy olyan állapot, amikor a vérerek, és különösen a szív, növekvő terhelés alatt áll, mely növeli a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát. Ha a hipertónia még kezdeti fázisban van, gyógynövényekkel is harcolhatunk ellene.

A hipertónia egy olyan megbetegedés, amely kortól független. Nagyon veszélyes a szervezetre, és hosszú távon súlyos egészségügyi nehézségeket okozhat. Ez az állapot legtöbbször rossz életvitellel, öröklődő hajlammal vagy más betegségekkel kapcsolatban jelentkezik.

Hogyan lehet felismerni

Miként ismerhető fel a magas vérnyomás? Ennek az állapotnak a leggyakoribb jelei közé tartozik a túlzott kimerültség, fejfájás és alvászavar. Szokatlan nyomást érezhetsz a mellkasodban, a szíved gyorsabban doboghat, vagy sípolást hallhatsz a füledben.

Ha ezeket a jeleket tapasztalod magadon, lépj kapcsolatba az orvosoddal. Ha a hipertónia már haladt állapotban van, az orvos gyógyszert ír elő. A hipertónia korai fázisában még visszafordítható, egyszerűen bizonyos gyógynövények fogyasztásával. Természetesen az egészséges életmódnak is elsőbbséget kell adni.

5 vérnyomáscsökkentő gyógynövény

Fokhagyma

Egy olyan hétköznapi gyógynövény, mint a fokhagyma is segíthet a magas vérnyomás ellen. A gyógyhatás az allicin vegyületnek köszönhető, ami tulajdonképpen egy szerves kénvegyület. Ez a gyógymód a fokhagyma rendszeres fogyasztásán alapul.

Közönséges cickafark

A cickafark olyan összetevőket tartalmaz, mint a flavonoidok, amelyek javíthatják az emésztést. Természetesen ez a növény is használható a hipertónia ellen. Gyógyszerekkel együtt is fogyasztható, amelyeknek jelentősen megerősíti a hatásukat.

Fahéj

A fahéj olyan gyógynövény, amely számtalan egészségügyi előnyökkel bír, beleértve a magas vérnyomás és a cukorbetegség elleni küzdelmet is. A fahéj olyan antioxidánsokat tartalmaz, amelyek nemcsak a vérnyomás csökkentésénél, hanem annak szabályozásánál is szerepet játszanak.

Kislevelű hárs

A hársfa illóolajokat, flavonoidokat és más olyan összetevőket tartalmaz, amelyek csökkentik a gyulladást. Emiatt a hársfavirágból készült tea sikeresen veszi fel a harcot a magas vérnyomás ellen, miközben a megfázás és a szorongás tüneteit is enyhíti.

Tipp: A gyógynövény teákat javasolt hosszútávon, naponta többször fogyasztani, ezért nem árt, ha például a termosz használatát is fontolóra veszed, és ha lehetséges, mindenhová magaddal viszed a kedvenc gyógyteádat. Ha új termoszt keresel, a Biano ár-, és termék összehasonlító oldalán több webáruház kínálatából válogathatsz egy helyen.

Mezei zsurló

A mezei zsurló csökkenti a vérnyomást, valamint támogatja a vese funkcióit. A vese működést fokozó hatása azért olyan fontos előny, mert a magas vérnyomás időnként veseproblémákkal is együtt jár.

gyógynövények magas vérnyomásra
A fotó forrása: udra11 / Shutterstock.com

További gyógynövények magas vérnyomás ellen

Természetesen a fent felsorolt gyógynövények nem az egyettlenek, amelyek harcba szállnak a magas vérnyomással. Kipróbálhatod például a máriatövist, a rozmaringot, a galagonyát, a pásztortáskát, a vöröshagymát vagy akár az oregánót. Mindegyik gyógynövény a vérnyomás csökkentése mellett más gyógyhatásokkal is bír, ezért rajtad és az aktuális egészségi állapotodon múlik, hogy melyiket választod.

Kiemelt kép: Me dia / Shutterstock.com