Fogyókúrás víz

fogyókúrás víz

Olvastam egy amerikai blogon, hogy az almás fahéjas fogyókúrás víz hatalmas népszerűségnek örvend, rengetegen kipróbálták és szerették.

Konkrét adatokat nem találtam, hogy mennyit fogytak a fogyókúrás víz fogyasztásától, de ha racionálisan gondolkozom, nagyon meglepődnék, ha valaki le tudna fogyni csak ennek a víznek a fogyasztásától. Azért felkeltette a kíváncsiságomat és kipróbáltam.

 

A fogyókúrás víz egyszerűen elkészíthető és olcsó is. Ráadásul 0 kalória, 0 zsír és 0 cukor! Nem kell hozzá más, mint ami a nevében is szerepel, alma, fahéj és víz. Ártani biztos nem fogunk vele és még az is lehet, hogy segíti a fogyást mivel az alma és a fahéj is gyorsítják az anyagcserét.

 

Ezen kívül az alma gazdag antioxidánsokban, ami csökkentheti a kockázatát olyan betegségek kialakulásának, mint a magas vérnyomás és a cukorbetegség. 

 

A fahéj segíti az emésztést és segít a vércukorszintet egyenletesen tartani, ami fontos a fogyókúránál is.

 

Fogyókúrás víz hozzávalók:fogyókúrás víz

1 db alma

1 rúd fahéj

víz

Fogyókúrás víz elkészítése:

Az almát vágd vékony szeletekre és helyezd egy kancsóba. Tedd mellé a fahéjat és engedd fel vízzel. Tedd a hűtőbe 30-60 percre, hogy az ízek összeérjenek és már fogyaszthatod is! Többször is utána lehet tölteni, így akár 4-6 liter fogyókúrás vizet lehet ezekből a hozzávalókból készíteni. 

 

Magam is megkóstoltam, egy biztos, hogy finom, kellemesen lehet érezni az alma és a fahéj ízét is. Nyilván nem olyan intenzív az íze, mint egy bolti üdítőitalnak, vagy almalének, de tényleg finom és nem tartalmaz cukrot! Aki intenzívebb ízre vágyik, az növelheti az alma mennyiségét.

 

A sikeres fogyókúrához fontos a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása, a fogyókúrás víz annak a segítségére lehet, akinek nehezére esik a napi 2 litert meginnia. Ezt valószínű szívesebben iszod, mint a sima vizet.

 

Hogy fogyni fogok-e tőle, arról majd később beszámolok. 🙂