Fogyókúra – egészségesen a hatékony súlycsökkenésért

fogyókúra egészségesen

Napjainkban világszintű probléma az elhízás, majdnem mindenkire igaz, hogy rendelkezik kisebb-nagyobb súlytöbblettel. Az elhízás pedig nagyon sok esetben előbb, vagy utóbb sajnos egészségügyi problémákhoz vezet.

Számos fogyókúrás módszer és diéta ígéri a hatékony súlycsökkenést, azonban nem biztos, hogy ez a legjobb választás. Ugyanis egy gyors fogyókúra során a legtöbb esetben a hirtelen súlyvesztést a fogyókúra végeztével nagy mértékű súlygyarapodás követ. Ez a jojó effektus pedig sem az egészségünknek, sem a bőrünknek nem kedvez. Sokan azt gondolják, hogy mindent megtesznek a fogyás érdekében, azonban a kilók mégsem mozdulnak. Mi lehet a probléma? Az egy tévhit, hogy a kívánt testsúly eléréséhez elegendő a cukros üdítők helyett energiacsökkentett italokat fogyasztani! Egy igazán hatékony fogyókúra alapja egy következetes és egészséget követő életmód. Vagyis ha szeretnénk úgy fogyni, hogy közben az egészségünket is előtérbe helyezzük, akkor nem érdemes egy gyors fogyókúrában gondolkoznunk.

 

Tartós fogyás hatékonyan

A folyamatos rohanás, a gyorsan harapok valamit életvitel, a nincs időm mozogni kijelentések sok ember életére jellemzők. Az első és talán a legfontosabb, hogy mindenki felismerje az ideális, egészséget is támogató testsúly eléréséhez nem egyik napról a másikra kell mindent megváltoztatni. Az első lépéseket a legnehezebb megtenni, azonban fontos, hogy szem előtt tartsuk a célt és a fokozatosságot. Ne felejtsük el, hogy az évek alatt felszaladt plusz kilóktól nem lehet, de ami ennél a legfontosabb, hogy nem is szabad pár nap alatt megszabadulni.

Az igazán hatékony fogyókúra során tehát elengedhetetlen az egészséges táplálkozás és a rendszeres mozgás is, vagyis ki kell alakítanunk egy számunkra tartható, egészséget is támogató életvitelt. Ma már szerencsére ehhez az életformához számos segítséget találhatunk különféle táplálékkiegészítők formájában is. Továbbá az egészséges életvitelhez szükséges alapanyagokat is könnyedén beszerezhetjük.

– Kókuszzsír: Az olaj és a zsír elengedhetetlen alapanyag a konyhában, azonban egy igazán hatékony fogyókúra részeként érdemes ebből is egy egészségesebb alternatívát választani. A kókuszzsír vagy más néven kókuszolaj kiváló választás, amely hatékonyan beilleszthető egy súlycsökkentő étrendbe. Magas antioxidáns tulajdonságának köszönhetően számos egészségügyi előnnyel rendelkezik, valamint emellett a szépségápolásban is előszeretettel használják.

– Eritrit: Ki ne kívánt volna édességet egy fogyókúra során? Ma már bűntudat nélkül fogyaszthatunk édességet is a fogyókúra során, hiszen az eritrit, vagy erytritol ezt lehetővé teszi számunkra. Ez a kiváló cukorhelyettesítő bátran és biztonságosan fogyasztható cukorbetegek és fogyni vágyók számára egyaránt, továbbá a candida diétát követőknek is ajánlott a gombaszaporodást gátló hatásának köszönhetően. Az Eritrit glikémiás indexe “0”, továbbá képes a fogszuvasodást is megelőzni.

Ezek mellett természetesen számos olyan alapanyag található a piacon, amelyek segítségével igazán hatékonnyá tehető a fogyókúra.

Természetes segítség a fogyókúrában

A megfelelő alapanyagok használata mellett a cél elérése érdekében további segítséget is alkalmazhatunk. Ma már többféle táplálékkiegészítő is található, amelyek fogyasztásával hatékonyan támogatható a testsúlycsökkenés. Többek között a zöld kávé kapszula, a különféle teakeverékek, a káposztaleves kapszula, az ördögnyelv kapszula mind az egészséges fogyókúrát hivatottak támogatni. Emellett pedig ne felejtsük, hogy a rendszeres mozgás is fontos, amely nem csak az ideális testsúly elérésében nyújt nagy segítséget, de egészségünk számára is elengedhetetlen tevékenység.