Fogyás szobabiciklivel

fogyás szobabiciklivel

A legtöbb ember tisztában van vele, hogy a hatékony fogyáshoz csökkenteni kell a bevitt kalória mennyiségét és mozogni kell hogy elégessük a felhalmozódott zsírpárnákat. Milyen mozgás a leghatékonyabb a fogyáshoz? Hogyan lehet szobabiciklivel fogyni? Mennyire hatékony a fogyás szobabiciklivel?

 

Van egy jó hírem, a szobabiciklizés nagyon jó választás, ha fogyni szeretnél és számos előnye van:

 • bármikor tudod csinálni, nem kell órarendhez igazodni
 • otthon tudod csinálni, nem kell elutaznod egy edzőterembe az edzés miatt
 • kevés helyet foglal, kevesebb hely elég, mintha tornáznál otthon
 • egyszerű, az is tudja csinálni aki úgy érzi, hogy két bal kezes, két bal lábas
 • szégyenlősök is csinálhatják, akik azért nem mennek le egy edzőterembe, mert nem szeretnek úgy mozogni, hogy mások is látják őket
 • időjárástól függetlenül tudod csinálni
 • időhatékony, mert biciklizés közben mással is tudsz foglalkozni, például nézheted a kedvenc sorozatodat, zenét hallgathatsz vagy akár tanulhatsz is

 

Szobabicikli hatása:

 • zsírégető hatása van
 • serkenti az anyagcserét, ami segíti a fogyást
 • javítja a keringést, ezáltal véd a szív és érrendszeri megbetegedések ellen
 • javítja a légzést, növeli a tüdő kapacitását
 • kíméli az ízületeket, így az is tudja csinálni aki nagyobb túlsúllyal rendelkezik

 

Hogyan lehet szobabiciklivel fogyni?

 

Először is szerezz be egy szobabiciklit!

 

Másodszor határozd el magad, hogy használni is fogod! Az a legjobb, ha előre kitűzöl egy időpontot, hogy mikor fogsz a szobabiciklin edzeni. Ne ess abba a hibába, hogy mivel otthon is tudod csinálni és bármikor, így azt mondod magadnak, hogy majd ha lesz időm, akkor használom a szobabiciklit, mert akkor nagy eséllyel nem fogod használni. Határozd el, hogy mondjuk este 7-kor vagy reggel 7-kor fogok edzeni. 

 

Készítsd elő a terepet! Saját tapasztalatból mondom, hogy nem mindig van kedvem szobabiciklizni, és nem mindig egyszerű rávenni magam, hogy elkezdjem az edzést. Sokat segít, ha előre kikészíted a biciklit és az edző ruhádat. Ha mondjuk munka után tervezed az edzést, és mikor hazaérsz és belépsz a lakásba és a szobabicikli ott vár készenlétben az edzőruhával együtt, könnyebb rászánni magad, mintha még akkor kell a szobabiciklit előbányászni a sarokból és kutatni az edzőruha után.

 

Figyelj a fokozatosságra! Ha régóta nem mozogtál semmit, akkor különösen fontos, hogy ne terheld túl magad, ne akarj egyből nagyon kemény edzést csinálni. Kezdjél 20 perc tekeréssel, és fokozatosan növeld a szobabiciklizéssel töltött időt. Ha már jól megy a 20 perc, akkor növeld 25 percre, utána 30-ra és így tovább. Szobabiciklivel való fogyáshoz az legideálisabb, ha 45-60 perces edzéseket csinálsz.

 

Készülj fel, hogy fájni fog a feneked 🙁. Ez szinte biztos, hogy eleinte fájni fog a feneked a bicikli nyeregtől, ha nem vagy hozzászokva, de azért ne gondolj valami elviselhetetlen fájdalomra, de érezni fogod. Ezt kalkuláld bele az elején, ne hagyd, hogy ez letörje a lelkesedésedet. Van egy jó hírem, hogy idővel hozzászoksz a bicikli nyereghez, és sokat segít a helyzeten, ha biciklis nadrágot hordasz.

 

Figyelj az intenzitásra! Az sem jó, ha túlhajtod magad, de az sem, ha túl könnyű az edzés. Fogyáshoz a legideálisabb, ha a pulzusod 120 és 140 között van edzés közben. Sok szobabicikli tartalmaz pulzusmérőt, ami segít megtalálni a megfelelő intenzitást. Pontosabb eredményt ad a pulzusmérő óra, ami azt is meg tudja határozni számodra, hogy Neked személy szerint mi az a pulzustartomány, ami a fogyáshoz a legideálisabb. A 120-140 pulzustartomány egy általános adat, személyenként ez eltérhet.

 

Légy kitartó! Csináld rendszeresen az edzést, ha hetente 3x edzel egy órát, az már jónak mondható.

 

Figyelj az étkezésre is! Ne feledd, hogy a sikeres fogyás 80%-ban a helyes táplálkozáson múlik, ezért fontos figyelni, hogy miket eszel.

 

Szobabicikli edzésterv kezdőknek

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg facebookon vagy like-old az alábbi gombok segítségével!