Cukkini kenyér hozzávalók:
- 22 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 3 dkg zabpehely
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 kávéskanál só
- fél kávéskanál fehér bors (lehet fekete bors is)
- 3 db tojás
- 80 ml görög joghurt
- 80 ml olívaolaj (lehet használni a szárított paradicsom olaját is)
- 5 dkg fetasajt
- 3 dkg fekete olívabogyó
- 4 db szárított paradicsom (olajban eltett)
- 25 dkg cukkini
- 1/2 kaliforniai paprika (lehetőleg piros)
- 1 gerezd fokhagyma
Cukkini kenyér elkészítése:
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
2. A cukkinit reszeljük le, sózzuk meg és hagyjuk állni.
3. A szárított paradicsomot, olíva bogyót, paprikát és a feta sajtot vágjuk kis darabokra.
4. A száraz összevalókat – liszt, sütőpor, só, bors – keverjük össze egy tálban.
5. Egy másik tálba törjük fel a tojásokat, és kicsit verjük fel. Adjuk hozzá a görög joghurtot és az olívaolajat, és keverjük össze.
6. A tojásos keverékhez adjuk hozzá a lisztes keveréket, és nagyjából keverjük össze.
7. Mostanra a cukkini levet eresztett a só hatására. A reszelt cukkinit nyomkodjuk ki, hogy megszabaduljunk a felesleges nedvességtől, és adjuk a masszához az olívabogyóval, paprikával, szárított paradicsommal és feta sajttal együtt.
8. Keverjük össze, de csak annyira, hogy épphogy összeálljon. Ne keverjük túl!
9. 23×10 cm-es kenyérsütő formába tegyünk sütőpapírt, és töltsük bele a cukkini kenyér masszát. Lehet kuglóf formát is használni.
10. Kb. egy óráig kell sütni, tűpróbával ellenőrizzük mikor készül el. Szeleteléssel várjunk míg kihűlt.
Ha tetszett a recept, kérlek likeold vagy oszd meg!
A cukkini kenyér ennek a receptnek a felhasználásával készült.