Banános palacsinta annyiból különbözik a hagyományos palacsintától, hogy liszt és tej nélkül készül így teljesen gluténmentes. Mindössze két összetevője van, a banán és a tojás, hozzáadott cukor nélkül is édes a banánnak köszönhetően így egy nagyszerű egészséges édesség, de fogyaszthatod reggelire is.
Ennek a palacsintának a formája az amerikai palacsintára hasonlít, tehát nem lehet feltekerni, mint a hagyományos magyar palacsintát.
Banános palacsinta liszt nélkül hozzávalók:
- 2 db banán
- 2 db tojás
- vaj a sütéshez
Banános palacsinta liszt nélkül elkészítése:
1.Hámozd meg a banánokat, és egy villával törd össze.
2. Törd fel a tojásokat egy másik edényben, és egy villa segítségével jó alaposan habard el.
3. Öntsd a felvert tojást az összetört banánhoz, és keverd össze, hogy egyenletes masszát kapjál.
4. Hevíts vajat egy serpenyőben, és egy merőkanál segítségével önts egy keveset a tésztából. Nem kell sok tészta, kb. 6-8 cm átmérőjű palacsintákat tudsz készíteni.
5. Süsd kb. 1 percig, ennyi idő alatt megsül az egyik oldala, majd egy sütőlapát segítségével fordítsd meg óvatosan. A banános palacsinta tésztája elég lágy, ezért szükség lesz egy kis kézügyességre.
6. Süsd még kb. 1 percig a másik oldalát is, és már kész is banán alapú palacsinta!
A banános palacsinta úgy a legfinomabb, ha frissen, még langyosan fogyasztod. Ehetsz a palacsinták mellé natúr joghurtot.