Mivel lehet helyettesíteni a kenyeret? Sok fogyni vágyó szembesül ezzel a problémával, amire az egyik legjobb megoldás a felhőkenyér. A felhőkenyér gluténmentes, így gluténérzékenyek is ehetik, kevés szénhidrátot tartalmaz, nem kell hozzá semmilyen különleges alapanyag, és viszonylag egyszerűen elkészíthető.
Mi az a felhőkenyér?
A felhőkenyér tojásból és sajtból készül, amiből puffancsokat lehet készíteni, amik olyan könnyedek, mint a “felhő”. Ezeket ugyanúgy meg lehet tölteni mindenféle töltelékkel sajttal, sonkával, zöldségekkel stb. mintha kenyérből készítenénk szendvicset.
Felhőkenyér hozzávalók:
- 3 db tojás
- 3 evőkanál krémsajt vagy görögjoghurt
- csipet só
Felhőkenyér recept:
1 Melegítsd elő a sütőt 160 fokra.
2. Bélelj ki sütőpapírral egy tepsit.
3. Válaszd szét a tojásokat.
4. A tojásfehérjéből készíts kemény habot egy konyhai robotgép segítségével, vagy egy kis karedzésre vágysz, akkor kézzel is csinálhatod.
5. Egy másik tálban keverd simára a tojássárgáját a krémsajttal és a fűszerekkel.
6. A tojásfehérjét óvatos mozdulatokkal keverd a tojássárgás keverékhez, hasonlóan mintha piskótát készítenél. Itt már ne habverőt, hanem spatulát vagy fakanalat használj.
7. A sütőpapírra kanalazz kb. 10 cm-es halmokat a felhőkenyér masszájából, és a kanál hátuljával egyengesd el. Kb. 1 cm magas legyen.
8. Tedd a felhőkenyeret előmelegített sütőbe és süsd 15-20 percig. Sülés során fel fognak emelkedni.
9. Ha aranybarnára sültek, vedd ki a sütőből, és várd meg míg kihűl. Akkor tudod a sütőpapírról leszedni, ha már kihűltek.
További kenyér helyettesítőt találsz a linkre kattintva.