A szicíliai narancssalátát fogyni vágyók, diétázók is nyugodtan fogyaszthatják. Mivel ez egy sós saláta, nincs szükség cukorra vagy édesítőre az elkészítéséhez. Az édes narancs a só és bors, a hagyma és az olíva különleges ízkombinációt alkotnak. Önmagában is finom, de akár köret is lehet, például narancsos kacsacomb mellé.
Nagy előnye, hogy gyorsan, főzés nélkül elkészíthető.
Az alapanyagok minden ételnél nagyban befolyásolják a végeredményt. Egy kevés alapanyagból készülő ételnél ez különösen igaz. Ezért ahhoz, hogy igazán finom legyen a végeredmény édes narancsot, frissen őrölt borsot és jó minőségű olívabogyót, olívaolajat használj.
Hozzávalók:
- 2 adaghoz
- 2 db narancs
- 1/2 fej lilahagyma
- 6 szem fekete olívabogyó
- só
- frissen őrölt bors
- extraszűz olívaolaj
Szicíliai narancssaláta elkészítése:
1.Egy éles, vékony pengéjű késsel vágd le a narancsok tetejét és alját.
2. A narancsok oldalán lévő héját is vágd le a késsel felülről lefelé.
3. Karikázd fel a megpucolt narancsot.
4. Helyezd a narancs karikákat egy tányérra.
5. Szórd meg a narancsokat egy kevés durvább szemű sóval és frissen őrölt borssal.
6. Csíkozd fel a lilahagymát, és szórd a narancsok tetejére.
7. Locsold meg kevés extraszűz olívaolajjal az egészet.
8. Szórd meg a narancssalátát az olajbogyóval. Általában egész olajbogyókat szoktak rárakni, de mi nem annyira szeretjük az olajbogyót, ezért felkarikáztam és úgy raktam a salátára, hogy kevesebb legyen az aránya. Ha szereted az olajbogyót, akkor nyugodtan rakhatsz rá többet egészben.
Tippek a szicíliai narancssalátához:
A narancsot nem csak karikában lehet felhasználni, hanem ki is filézheted. A narancs filézésről a linkre kattintva tudsz olvasni.
A csípősebb ízeket kedvelők feldobhatják egy kevés chili pehellyel is.