Diétás lasagne

diétás lasagne

Diétás lasagne hozzávalók:

50 dkg darált pulykahúsdiétás lasagne

500 g passata (olasz passzírozott paradicsom)

1 ek zabkorpa

1 fej hagyma

125 g friss lasagne tészta durumbúzából

1 kis pohár joghurt vagy kefír (besamel helyett)

8 dkg mozzarella

só, bors, olasz fűszerkeverék

A diétás lasagne készítését a húsos raguval kezdjük. A hagymát felszeleteljük apró kockákra és egy kis olíva olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált pulykahúst és megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk. Ha a hús megpirult, hozzáadjuk a passata-t, a zabkorpát és a fűszerkeveréket majd készre pároljuk.

Összeállítjuk a diétás lasagne-t. Előkészítünk egy tűzálló tálat, az aljára teszünk egy kicsit a paradicsomos szószból, rá egy réteg tésztát. Majd egy réteg ragu, egy vékony réteg joghurt és egy vékony réteg mozzarella. Ezt megismételjük még egyszer. A legfelső réteg tészta legyen, melyet bekenünk joghurttal és megszórunk bőven sajttal.

Fogyni szeretnél vagy életmódot váltani? Próbáld ki az Online Életmódváltó Programot. Katt ide a részletekért!

170 fokos sütőben 20-30 perc alatt készre sütjük és salátával tálaljuk.

Ebből a mennyiségből 3 adag lesz.

475 kcal/adag

A durumtészta lassabb vércukor emelkedést okoz, amihez hozzájárul az is, hogy a zabkorpa hozzáadásával növeltük az étel rost tartalmát. A besamel mártás joghurtra cserélése következtében csökkent az étel kalóriatartalma.

 

 

 

Tetszett a cikk? Szeretnél még több ilyet olvasni?
Iratkozz fel, és e-mailben megkapod az újabb cikkeket!
Email*
Név*

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*