Csokis zabpelyhes keksz

csokis zabpehely keksz

Csokis zabpelyhes keksz hozzávalók:

  • 10 dkg zabpehely (apró szemű)
  • 15 dkg zabpehely liszt
  • 5 dkg kakaópor
  • 12 dkg nyírfacukor
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 10 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 1 csipet só
  • 1 marék aszalt meggy
  • 2 dkg étcsokoládé

 

Csokis zabpelyhes keksz elkészítése:

1.Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

2. A szoba hőmérsékletű vajat keverd össze a nyírfacukorral egy robotgép segítségével.

3. Ha már egyenletes a massza add hozzá a tojást, és dolgozd össze a vajas keverékhez.

4. Egy másik edényben keverd össze a száraz hozzávalókat: zabpelyhet, zabpehely lisztet, kakaóport, sütőport, sót.

5. Az összekevert száraz hozzávalókat add hozzá a vajas masszához, és dolgozd el.

6. Add a masszához a darabokra vágott aszalt meggyet és apróra vágott étcsokit.

7. Készíts diő nagyságú golyókat, és rakd egy sütőpapírral kibélelt tepsire. A golyókat a tenyereddel lapítsd el kicsit.

8. Süsd meg a csokis zabpehelykekszet, kb. 10-12 percig 180 fokon.

Fogyni szeretnél vagy életmódot váltani? Csatlakozz a szeptember 11-én induló Online Életmódváltó Programhoz. Katt ide a részletekért!

 

Tetszett a cikk? Szeretnél még több ilyet olvasni?
Iratkozz fel, és e-mailben megkapod az újabb cikkeket!
Email*
Név*

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*