Zöldbableves

zöldbableves recept

Zöldbableves hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • fél kiló fagyasztott zöldbab
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 2 dl sovány tejföl
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • 1 babérlevél
  • 1 evőkanál citromlé vagy ecet
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só, bors

 

Zöldbableves elkészítése

 

1. A hagymát aprítsd fel, a répákat vágd karikára, vagy ha nagyobbak akkor fél karikára.

 

2. Az olívaolajat hevítsd fel, és tedd rá a felaprított hagymát. Pár perc múlva add hozzá a répákat és kevergetve dinszteld a zöldségeket.

 

3. Húzd le a tűzről a lábost, és add hozzá a pirospaprikát és keverd el a zöldségekkel. Sózd, borsozd, add hozzá a zöldbabot és öntsd fel kb. másfél liter meleg vízzel.

 

4. Add hozzá a babérlevelet, és főzd amíg a zöldségek meg nem puhulnak.

 

5. Amikor a zöldségek megpuhultak, a tejfölhöz keverj egy kicsit a levesből és keverd simára. Majd megint adj hozzá egy kis levest és azt is keverd el simára. Ha már a tejfölös keverék is kellően meleg, add hozzá a leveshez és forrald össze.

 

6. A legvégén add hozzá a citromlét vagy ecetet.