Szórakoztató online tevékenységek ha unatkozol

unatkozó nő

Fontos, hogy produktívak legyünk és ne pazaroljuk az időt, de mindenkinek szüksége van arra, hogy néha-néha elmeneküljön a mókuskerékből! Bár nem ez volt az internet eredeti célja, az biztos, hogy ez az egyik legjobb felhasználási módja. Ha tudod, hol keress, rengeteg szórakoztató dolgot találsz az interneten, ha unatkozol – némelyik még építő jellegűnek is tekinthető. Íme néhány produktív dolog, amit unatkozás, vagy Ice Casino ingyen pörgetésjátékok pörgetése közben csinálhatsz!

Videók nézése

A videók nézése remek módja az időtöltésnek, mert passzívak. Nem kell semmit sem tenned – csak dőlj hátra, kapcsolódj ki, és ébredj fel, amikor a videó véget ér. Ismételd, ameddig csak akarod. A videóknak nem kell agyatlanoknak lenniük! A YouTube-on több tucat olyan csatorna található, amelyek egyszerre szórakoztatóak és tanulságosak.

Az ilyen videók nagyszerűek, ha unatkozol éppen, mert nem csak szórakoztatóak, hanem kitágíthatják az elmédet, új dolgokra taníthatanak, és még abban is segíthetnek, hogy éleslátóbb és empatikusabb emberré válj.

Játssz játékokat

Rengeteg játékot játszhatsz online: első személyű lövöldözős játékokat, kirakós játékokat, stratégiai és háborús játékokat, városépítő játékokat, sőt online többjátékos társasjátékokat is. Ha unatkozol, és online szórakozásra vágysz, valóban számtalan lehetőség van arra, hogy akár letöltés nélkül is izgalmas játékokat játssz. Ellátogathatsz kedvenc online kaszinódba, vagy valamelyik játékgyűjtemény weboldalon is elütheted az időd. Ha pedig más akcióra vágysz, egy-egy lövöldözős játékot le lehet tölteni és adni az ellenfélnek.

Podcastok hallgatása

A podcastok remek szórakozási lehetőséget nyújtanak. Kezdetnek érdemes megnézni a rejtélyes podcastokat, az igaz krimi podcastokat és az igaz történetek podcastokat, mivel ezek a legnépszerűbb és legbőségesebb műfajok közé tartoznak. A podcastok a személyes fejlődés beindítására is remekül alkalmasak. A személyes pénzügyi podcastokból sokat tanulhatsz a pénzkezelésről és az adósságból való kilábalásról. Emellett vannak podcastok az időgazdálkodáshoz a termelékenységről. Az önképzés az egyik oka annak, hogy a podcastok egyre népszerűbbek. Mivel a legtöbb podcast-alkalmazás letöltheti a podcastokat offline hallgatásra, ezeknek az audioepizódoknak az élvezete produktív dolog, amikor unatkozol a hosszú ingázás, egy találkozóra várakozás vagy akár házimunka közben.

Olvasson képregényeket vagy e-könyveket

Tudtad, hogy többféleképpen is olvashatsz képregényeket online ingyenesen? Nem csak az amatőr webcomicokat, amelyeket szabadon hozzáférhetővé tesznek, de akár a DC, a Marvel és a Vertigo képregényeit is olvashatod fizetés nélkül!

Az e-könyvek olvasása egy másik jó dolog, amivel szórakoztathatod magad, ha unatkozol. Van egy maroknyi fantasztikus oldal, ahonnan ingyenesen letölthetsz e-könyveket, a címek a klasszikus ókortól a modern fikcióig terjednek. Egyetlen e-bookból is több órányi szórakozást nyerhetsz, és több ezer ilyen könyvet mindig magadnál tarthatsz a telefonodon.

Tanulj egy hobbit

Az egyik legkreatívabb dolog, amit unaloműzés közben tehetsz, ha új hobbit tanulsz. A legújabb internetes trendek ismeretében könnyedén megtanulhatsz több hobbit is, és ezeket kombinálva extra bevételi forrásra tehetsz szert (például saját YouTube-videók, podcastok, mobilalkalmazások, stockfotók stb. készítése). Vagy elfelejtheted a pénzt, és pusztán a boldogságra koncentrálhatsz. Néhány jó hobbi, amivel érdemes foglalkozni, például az írás, a rajzolás, a kertészkedés és a fényképezés.

Ha nem érdekelnek a hagyományos “kreatív” hobbik, fontolj meg helyettük néhány hiánypótlóbb hobbit. Vannak szoftverközpontúak, mint például a játékfejlesztés és a mobilalkalmazás-fejlesztés, amelyek olyan geekes barkácshobbik, amelyeket kis helyen is megtanulhatsz. Vannak hardverközpontúak is, mint például a famegmunkálás és az Arduino-projektek.

Fedezd fel a Redditet

Ha minden más kudarcot vall, látogass el a Redditre, a világháló legnagyobb időpazarló oldalára. Hallottál már róla? A Reddit több ezer különböző, felhasználók által létrehozott közösség központja. Az egyes közösségek (az úgynevezett Subredditek) bármilyen témára vagy ötletre összpontosíthatnak, és a felhasználók bármikor létrehozhatnak új Subredditeket. Böngészhetsz a pénzügyekkel, személyes fejlődéssel, mémekkel, vicces videókkal és még sok mással kapcsolatos fórumokat. Ha a Reddit szerinted nem neked való, órákat elszörnyülködhetsz a butábbnál butább kérdéseken a magyar Redditen, a Gyakori Kérdéseken.

Filmek vagy tévéműsorok streamelése

Az egyik legegyszerűbb módja az online szórakozásnak a filmek vagy tévéműsorok binge-watchingja. A legjobb, ha nem válik rendszeres szokássá a szórakozásnak ez a módja, de mindenki tudja, milyen jót tud tenni, ha egyszerűen csak kikapcsolódsz és zónázol, amikor unatkozol. Több tucatnyi streaming-szolgáltatás áll rendelkezésre, ezek többségének azonban havi előfizetési díja van. Összehasonlítottuk, hogy melyik streamingszolgáltatás kínálja a legjobb eredeti tartalmakat, és összességében a Netflix lett a győztes. Az Amazon Prime Video azonban szintén kiváló eredeti műsorokat és filmeket kezdett kiadni. További népszerű streaming platformok a Hulu, a Peacock TV, az Apple TV, az HBO Max és a Disney+.

Vegyél részt egy tanfolyamon

Ha azon gondolkodsz, mit csinálj, ha unatkozol, és szeretnéd hasznosítani a szabadidődet, fontold meg, hogy részt veszel egy online tanfolyamon. Ha valaha is volt olyan konkrét készség, amit meg akartál tanulni, valószínűleg van olyan online tanfolyam, amelyre feliratkozhatsz. Az online oktatóprogramok egyre elterjedtebbek, és a Masterclass élen jár a hírességek által vezetett osztályok interaktív videóiban. Online mindent megtanulhatsz a főzéstől kezdve a francia nyelvtudásig. Az órák lehetőségei végtelenek. Emellett készülj fel az online órákhoz elengedhetetlen iskolai felszerelésekkel! Bár a legtöbb online tanfolyamnak és oktatóprogramnak ára lesz, egy nagyszerű módja annak, hogy új készségeket tanulj, a YouTube-on való nézelődés. Gyakran találhatsz teljesen ingyenes videósorozatokat, amelyek segítségével mindent elsajátíthatsz – a zongorázástól kezdve a WC megjavításáig.

Ezek a tevékenységek valójában azonban csak a jégyhegy csúcsát képezik, hiszen számos más onilne tevékenység van, amivel elütheted az éppen meglévő szabadidődet. Előnye ennek a tevékenykedésnek, hogy nem csak pihenni, de akár tanulni is tudsz egyszerre.