Székelykáposzta

diétás székelykáposzta

Székelykáposzta a fogyókúrás étrendbe jól beilleszthető étel. Főleg, ha zsírszegény hússal készítjük.

 

Székelykáposzta hozzávalók (6 adag):

  • 50 dkg csirkemell
  • 75 dkg savanyú káposzta
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 2 db babélevél
  • só, bors
  • olívaolaj
  • tálaláshoz tejföl vagy ha diétásabbra szeretnénk akkor joghurt vagy kefír

 

Székelykáposzta elkészítése:

1. Kockázd fel a csirkemellet és a hagymát aprítsd fel.

2. Kevés olívaolajon dinszteld meg a hagymát, és add hozzá a felkockázott csirkemellet.

3. Pirítsd a csirkemellet fehéredésig, majd húzd le a lábast a tűzről. Add hozzá az apróra vágott fokhagymát és pirospaprikát, sót, borsot és keverd el.

4. Engedd fel annyi vízzel, hogy ellepje.

5. Ha szükséges mosd ki a savanyú káposztát. Én meg szoktam kóstolni a savanyú káposztát és az alapján döntöm el, hogy átmosom-e vagy-e sem. 

6. Add a káposztát a húshoz, keverd össze, ha szükséges adjál hozzá vizet, hogy ellepje az ételt.

7. Közepes lángon főzd, amíg meg nem puhul, kb. 30 percig.

8. Tejföllel vagy joghurttal tálald.

 

Összegzés
recipe image
Recept neve
Székelykáposzta
Szerző
Közzétéve
Értékelés
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)