Székelykáposzta a fogyókúrás étrendbe jól beilleszthető étel. Főleg, ha zsírszegény hússal készítjük.
Székelykáposzta hozzávalók (6 adag):
- 50 dkg csirkemell
- 75 dkg savanyú káposzta
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál pirospaprika
- 2 db babélevél
- só, bors
- olívaolaj
- tálaláshoz tejföl vagy ha diétásabbra szeretnénk akkor joghurt vagy kefír
Székelykáposzta elkészítése:
1. Kockázd fel a csirkemellet és a hagymát aprítsd fel.
2. Kevés olívaolajon dinszteld meg a hagymát, és add hozzá a felkockázott csirkemellet.
3. Pirítsd a csirkemellet fehéredésig, majd húzd le a lábast a tűzről. Add hozzá az apróra vágott fokhagymát és pirospaprikát, sót, borsot és keverd el.
4. Engedd fel annyi vízzel, hogy ellepje.
5. Ha szükséges mosd ki a savanyú káposztát. Én meg szoktam kóstolni a savanyú káposztát és az alapján döntöm el, hogy átmosom-e vagy-e sem.
6. Add a káposztát a húshoz, keverd össze, ha szükséges adjál hozzá vizet, hogy ellepje az ételt.
7. Közepes lángon főzd, amíg meg nem puhul, kb. 30 percig.
8. Tejföllel vagy joghurttal tálald.