Fogyás gőzkabinban – ez az igazság!

gőzkabin fogyás

Mennyit lehet fogyni a gőzfürdővel, segíti-e a fogyást a gőzkabin használata? 

Gőzkabin és a fogyás

Mi történik a gőzkabinban? A gőzkabinban nagy hőség van, aminek hatására sokat izzadunk. Ha megméred magad gőzfürdő előtt, és gőzfürdő után a mérleg valószínű kevesebbet fog mutatni, de ez mégsem ad okot az örömre. Ugyanis a súlycsökkenés oka a vízveszteség. Sokan gondolják, hogy minél jobban izzadunk, annál többet fogyunk, de ez sajnos nem igaz. A legnagyobb bánatunkra a zsírfelesleget nem lehet kiizzadni, az erős verejtékezéssel jelentős mennyiségű vizet veszít a szervezeted, de nem zsírt. Ha iszol és pótolod a vizet a gőzfürdő után, akkor a súlyod újra visszaáll. És fontos is, hogy igyál gőzfürdő után és lehetőleg előtte is, hogy elkerüld a kiszáradást, tehát az semmiképpen nem jó taktika, hogy nem iszom, csak hogy a mérleg keveset mutasson, mert komoly egészségügyi kockázatai lehetnek.

 

Akkor nincs is értelme a gőzfürdőnek?

Azért mert a gőzfürdő nem olvasztja le magától a felesleges kilókat rólad, nem jelenti azt, hogy máris le kéne mondani a gőzkabin építést, ha erre készültél, ugyanis a gőzkabinnak számos pozitív hatása van, amivel a fogyáshoz is hozzásegít.

 

Így segíti a fogyást a gőzkabin

Méregtelenítő hatása van

A gőz hatására kitágulnak a pórusok, és az izzadással könnyebben tudnak a méreganyagok távozni a szervezetedből. A rendszeres gőzfürdő a méregtelenítő hatásának köszönhetően tud hozzásegíteni a fogyáshoz.

 

Csökkenti a stresszt

Stressz hatására kortizol termelődik a szervezetben, ami hízáshoz vezethet. A gőzkabin nyugtató, relaxáló hatása csökkenti a kortizol szintet, ezáltal segíti a fogyást.

 

Javítja a vérkeringést

A forró gőz jó hatással van a szív- és érrendszerre.

 

Gyorsítja az anyagcserét

A gőzfürdő gyorsítja az anyagcserét, ami segíti a zsírégetést és a fogyást.

 

Jót tesz a bőrnek

Gőzkabint azok is használhatják, akiknek a száraz bőre és ezért nem bírják a szaunát. A nedves gőz kifejezetten jót tesz a bőrnek, és fogyás után segíti visszanyerni a bőr ruganyosságát.

 

Csökkenti az étvágyat

A hőség elveszi az étvágyat, ami szintén segíti a fogyást, könnyebben be tudod tartani a megfelelő táplálkozást.

 

Bár a gőzkabin önmagában nem elegendő, hogy megszabadítson a súlyfeleslegedtől, ha megfelelően étkezelsz és mozogsz, a gőzfürdő hozzá tud járulni a sikeres fogyáshoz.

De mindenképpen kérd ki először orvosod véleményét, mert vérnyomás problémákkal, szívbetegséggel küzködők, várandósok nem használhatják a gőzkabint.