Miért olyan nehéz lefogyni?

Miért nehéz lefogyni?

Miért van az, hogy a rengeteg fogyókúrás módszer, diéta, tipp és elmélet ellenére a túlsúlyos emberek száma nem hogy csökken, de folyamatosan nő?

 

Miért nehéz lefogyni?

 

A fogyás egy probléma, feladat, amit sikerrel szeretnénk megoldani. Nézzük, hogy milyen problémákkal, feladatokkal szembesülünk nap mint nap és milyen esély van rá, hogy sikerrel oldjuk meg őket.

EGYSZERŰ FELADAT
Például egy étel elkészítése recept alapján. Ehhez szükség van némi alaptudásra, esetleg valamennyi gyakorlatra, de nagy valószínűséggel sikerülni fog.

BONYOLULT FELADAT
Például egy rakéta fellövése a Holdra. Ez gyakran egyszerű feladatok sokaságából áll, amiket ha jól oldunk meg, akkor itt is nagy esély van a sikerre.

ÖSSZETETT FELADAT
Például a gyereknevelés. Itt NINCS konkrét recept a sikerhez. Ha sikerrel felnevelünk egy gyereket, lesz valamennyi tapasztalatunk, de az még nem garancia, hogy a második gyerekünket is ugyanazzal a módszerrel fel tudjuk nevelni, mivel minden gyerek egyedi, és egyedi bánásmódot igényel.

Mit gondoltok, a fogyás melyik kategóriába tartozik?

A bonyolult feladatok közé, tehát NINCS BIZTOS RECEPT A SIKERHEZ 🙁

Vannak persze alapdolgok, amit általában mindenki tud, hogy változtatni kell az étkezési szokásokon és az aktivitásunkon, de nincsen egy konkrét feladatsor, amit ha követünk, akkor garantált lenne az eredmény minden ember esetében.

Ezzel szemben a reklámok csak azt sugallják, hogy a fogyáshoz egyetlen dolog szükséges, követni egy bizonyos diétát, egyél ilyen meg olyan ételeket, lehetőleg a reklámozó termékeit és lefogysz és boldogan élhetsz tovább, míg meg nem halsz.

Azok az emberek akik nem tapasztalták saját bőrükön a túlsúlyt, gyakran nem értik miért lenne olyan nehéz lefogyni, egyenek kevesebbet és emeljék fel a seggüket, a túlsúly oka a lustaság és akaratgyengeség.

Ha ez ilyen egyszerű volna!

A túlsúly személyes probléma, ami személyes megoldást igényel, mindenkinek maga kell összeállítani a saját receptjét ami elvezeti a maga sikeréhez. És ennek a receptnek az étkezésen és mozgáson kívül egyéb összetevői is vannak.

forrás: youtube.com Anna Verhulst, TEDxMaastricht