Masszírozó, vagy masszázshenger, mindegy hogyan hívjuk, szuper találmány

masszírozó tenger lazításhoz

Ahogy a sporttudomány jelentős fejlődésen ment és megy a mai napig keresztül, úgy az elméleti, mint a gyakorlati területen, úgy a sportolást kiegészítő eszközöknek is állni kell a versenyt. Éppen ezért sorra jelennek meg az újabb és újabb kiegészítők, amelyek nemcsak a profi, de az amatőr vagy hobbi sportolóknak is hasznos segítséget nyújtanak. Az utóbbi évek talán egyik leghasznosabb találmánya a masszírozó henger, aminek abban áll a különlegessége, hogy első ránézésre meg sem mondanánk róla, hogy mennyire sokrétű, másrészt abban, hogy milyen sokféle területen alkalmazhatjuk eredményesen.

De mi is az a masszázshenger?

masszírozó henger, ahogy az a nevéből is rögtön kiderül, a test különböző részeinek masszírozására használhatjuk, és itt a hangsúly azon van, hogy mi magunk használhatjuk, nincs szükségünk más valakinek a segítségére ahhoz, hogy a legkülönbözőbb izomcsoportokat megfelelőbb módon átmasszírozzuk a segítségével. A masszázshengerek általában kemény, szilárd hab anyagból készülnek, azonban méretük és kialakításuk eltérő lehet.

masszázshenger izomlazításhoz

Milyen előnyökkel járhat a masszázshenger rendszeres használata?

 • A masszázshenger csökkentheti az izmok merevségét, illetve az ebből fakadó fájdalmakat, mivel nemcsak felületileg, de az izmok mélyebb rétegeiben is kifejti hatását, aminek köszönhetően az izmokban jelentkező feszültség hatékony feloldására is képes lehet megfelelő használat mellett.
 • Napjainkban a stressz az egyik leggyakoribb egészségügyi problémákat kiváltó ok, amely ellen minden lehetséges eszközzel érdemes küzdeni. A masszázshenger pedig éppen ilyen eszköz, hiszen amennyiben nyugodt körülmények között használjuk, akkor kellemes, pihentető, valóban relaxáló élményt érhetünk el a segítségével, vagyis nagyon komoly stressz csökkentő hatással is rendelkezik.
 • Sokan hajlamosak arra, hogy az izmaikat kizárólag feszíteni, növelni, erősíteni akarják, pedig ahhoz, hogy ezeket a célokat el tudjuk érni, az izmoknak megfelelő állapotban kell lenniük, mivel csak ebben az esetben terhelhetők sérülésmentesen. A masszázshenger éppen az izomtónusok javításán dolgozik, illetve hozzájárul az izomzat rugalmasságának növeléséhez is.
 • Azok, akik a nap nagy részében ülő munkát végeznek, vagy éppen egy számítógép előtt görnyednek, azoknak van egy jó és egy rossz hírünk. A rossz hírünk az, hogy minden bizonnyal súlyosan megsínyli a testtartásuk ezt az életformát, a jó hírünk viszont az, hogy a masszázshenger rendszeres használatával esélyünk van arra, hogy jóvátegyük a tartósan helytelen testtartásból adódó fizikai elváltozásokat, mivel a henger az izmokban felhalmozódó feszültség mellett azok merevségét is csökkentheti, továbbá az egyensúlyt és a koordinációt is javíthatja.
 • Egy masszázshengernek nincs komolyabb helyigénye, ezért akár az otthonunkban, akár edzések előtt, vagy éppen után is rendszeresen használhatjuk. A súlya is elenyésző, ezért nyugodtan magunkkal is vihetjük, akkor is ha például elutazunk valahová, így izmainknak nem kell nélkülözniük a megfelelő napi masszázst.
 • Fogyókúrázni nagyon sokféle módon lehet. Talán kevesen gondolnák, de egy masszázshenger használatával elősegíthetjük a folyamatot, hogy megszabadulhassunk a felesleges kilóinktól, hiszen a henger „úthengerként” simíthatja el a bőr alatti zsírszöveteket.

masszázshenger nyújtáshoz

Hogyan érdemes használni a masszázshengert?

Ahhoz, hogy a masszázshengert valóban eredményesen tudjuk használni, mindenképpen érdemes megfogadni néhány jó tanácsot, amelyeket szakemberek ajánlanak a henger helyes használatához.

 1. Válasszunk egy kényelmes, csendes helyet. Ajánlott például pihentető zenét, illóolajokat, vagy éppen gyertyákat igénybe venni annak érdekében, hogy még inkább el tudjunk lazulni a henger használata közben.
 2. Az izomcsoportot, amelyet szeretnénk masszírozni, helyezzük a masszázshengerre. A testrészt mozgassuk a hengerrel előre-hátra vagy oldalra, és az izomzat feszülésének megfelelően szabályozzuk a nyomást.
 3. A masszázshengerrel a szív irányába dolgozzunk, hogy fokozni tudjuk a vérkeringést és a nyirokkeringést. Azonban, ha az adott területen duzzanat, gyulladás vagy sérülés van, először mindenképpen konzultáljunk szakemberrel, mielőtt bármilyen masszázst alkalmaznánk.
 4. Kezdjük először kisebb nyomással, majd fokozatosan növeljük az erősségét azzal párhuzamosan, ahogy az izomzat ellazul.
 5. Ismételjük meg többször a henger segítségével a folyamatot az összes izomcsoporton, amelyen dolgozni szeretnénk. Az ajánlott időtartam általában 10-20 perc, de ez függhet természetesen az egyéni preferenciáktól és a masszázs céljaitól egyaránt.
 6. Végül, de nem utolsó sorban nagyon fontos, hogy pihenjünk és lazítsuk el az izmainkat a masszázs után.

.