3 edzés, amivel könnyebben megy a fogyás

futó nő

Több olyan mozgásforma van, amely nagy segítség lehet a fogyásnál. Nem szabad azonban csak azért edzeni, hogy súlyt veszítsünk, hiszen ez nem lesz elég motiváció ahhoz, hogy rendszeresen végezzünk valamilyen sportot. A tartós és egészséges fogyás titka, hogy megfelelően étkezünk, emellett minden nap csinálunk valami aktív tevékenységet. Lássuk, hogy melyek azok az edzések, amik segíthetnek formába hozni magunkat.

  1. Kerékpározás

Talán az egyik leghatásosabb és legkevésbé kímélő edzés a bicajozás, hiszen ezt végezhetjük lassabban egyenes terepen, de akár meg is izzaszthatjuk magunkat egy dombos részen. Ehhez azonban be kell szerezni Neuzer trekking kerékpárokat szakértőktől, akik tisztában vannak azzal, hogy melyik edzésformához milyen fajtára lesz szükség.

Népszerű választás a kerékpározás ugyanis megfelelő tempóban és megfelelő mennyiségben bizony jelentős zsírtól szabadulhatunk meg. Emellett formálja a combot, a lábat, a vádlit, a hátat, a kezeket, mondhatni az egész testet. Fontos azonban, hogy csak akkor üljünk biciklire, ha valóban szeretünk tekerni, kényszerből nem tartható fennt hosszú távon.

  1. Futás vagy kocogás

A másik igen népszerű mozgásforma a kocogás vagy a futás, attól függően, hogy kezdők vagy haladók vagyunk-e. Bár a kettő hasonlónak tűnhet, a kocogási tempó általában 6-9 km között van, míg a futási tempó azért ennél gyorsabb, illetve intenzívebb. A kalóriaégetés mértéke nagyban függ attól, hogy hány kilók vagyunk, mennyire edzett a testünk, mennyi izom van rajtunk. Nagyjából azonban egy harminc perces futással 300 kalória égethető el.

A kocogás és a futás segít a káros zsigeri zsírok elégetésében, amit más néven hasi zsírként is nevezünk. Egy a fajta rossz hatással van ránk, ugyanis körbeveszi a belső szerveinket, hajlamosabbak leszünk a krónikus betegségekre, ha túlzott mértékben van jelen a testünkben.

  1. Torna és súlyzós edzés

Van még egy igen kedvelt sportág, ez pedig a torna, illetve a súlyzós edzés. Ez ugyanis nagyban segíthet az izomerő fejlesztésében, illetve az izomnövekedés elősegítésében, ami képes növelni a nyugalmi anyagcserét. Ez azt jelenti, hogy minél magasabban van ez az érték, annál több kalóriát égetünk el alapjáratok. Minél izmosabbak vagyunk, annál gyorsabban fogyhatunk, formálódhatunk.

Egy tanulmány szerint már heti három alkalommal végzett 15 perces gyakorlatsor képes megnövelni az anyagcserét. A férfiak körében nagyjából 7%-kal, míg a hölgyek esetében 4%-kal, ehhez azonban minimum 6 hónapig érdemes ezt csinálni.

Összegezve

A lényeg tehát, hogy rendszeresítsük a sportolást, hiszen csak így tudunk fogyni, zsírt égetni. Emellett nem árt odafigyelni az egészséges táplálkozásra és a nyugodt hétköznapokra.