Narancsos lilakáposzta saláta

narancsos lilakáposzta saláta

Narancsos lilakáposzta saláta önmagában is megállja a helyét, de sültek mellé köretként is fogyaszthatod.

Narancsos lilakáposzta saláta hozzávalók 4 főre:

  • 70 dkg lilakáposzta (1 db közepes káposzta fele)
  • 4 db narancs
  • 10 dkg dió
  • 1 csomag petrezselyem
  • 1 teáskanál só
  • 3 evőkanál almaecet
  • 1 evőkanál extra szűz olívaolaj

Narancsos lilakáposzta saláta recept:

1.Távolítsd el a káposzta külső leveleit, vágd ki a torzsáját, majd szeleteld vékony csíkokra. Ezt úgy a legegyszerűbb, ha a fél káposztafejet hosszában félbe vágod, így egy negyed káposztát kapsz, és azt keresztben csíkokra vágod.

 

2. Mivel a lilakáposzta elég kemény, ezért blansírozással kicsit lágyítunk az állagán. Ehhez egy lábosban forralj vizet, ha felforrt, adj hozzá 1 teáskanál sót, és 2 evőkanál almaecetet. Tedd bele a csíkokra szelt káposztát, és főzd kb. 2 percig, míg újra nem forr a víz. Gyorsan szűrd le, és öblítsd át jó alaposan hideg vízzel. A lényeg, hogy a káposzta lehűljön, és megálljon a főzési folyamat. Nem kell megfőzni a káposztát, az a jó, ha még roppanós marad. Jó alaposan csöpögtesd le a káposztát, és tedd félre.

 

3. Aprítsd durvára a diót, majd melegíts fel egy serpenyőt, és ha már jó forró, tedd bele a diót, és néhány perc alatt pirítsd meg. Ha elkészült, tedd félre.

 

4. Mosd meg jó alaposan a narancsokat. Az egyik narancs héját reszeld egy tálkába, de vigyázz, hogy csak a héját reszeld, a narancs héja alatt lévő fehér részt ne, mert az keserű.

 

5. Készítsd el a narancs filéket, ehhez a narancs filézése cikkben találsz leírást.

narancs filé

 

Fogyni szeretnél vagy életmódot váltani? Próbáld ki az Online Életmódváltó Programot. Katt ide a részletekért!

6. A filézés után megmaradt narancsból csavard ki a narancslevet, és add a reszelt narancshéjhoz. Adj hozzá egy evőkanál almaecetet, és egy evőkanál extra szűz olívaolajat és egy csipet sót, majd jó alaposan keverd össze. Ehhez használhatsz egy kisebb befőttesüveget is, abba tedd a hozzávalókat, csavard rá a tetejét, és jó alaposan rázd össze, mint egy koktélt.

 

7. Aprítsd fel a petrezselymet.

 

8. Tedd a káposztát egy tálba, add hozzá a petrezselymet, és az öntetet, majd keverd össze. Add a salátához a narancs gerezdeket és óvatosan forgasd össze. Néhány narancs gerezdet félre rakhatsz a tálaláshoz.

 

9. Tedd a hűtőbe egy-két órára, hogy az ízek jól összeérjenek.

 

Tálaláskor szedd a salátát egy tányérba, tegyél a tetejére néhány narancs gerezdet díszítéskent, és szórd meg az aprított pörkölt dióval.

Jó étvágyat!

Összegzés
recipe image
Recept neve
Narancsos lilakáposzta saláta
Közzétéve
Előkészítési idő
Főzési idő
Teljes elkészítési idő

Tetszett a cikk? Szeretnél még több ilyet olvasni?
Iratkozz fel, és e-mailben megkapod az újabb cikkeket!
Email*
Név*

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*