Kelbimbó sonkával

kelbimbó sonkával

Kelbimbó sonkával akár főételként is fogyasztható, például vacsorára, vagy köretként is megállja a helyét.

Kelbimbó sonkával hozzávalók 2 főre:

  • 40 dkg kelbimbó
  • 4 szelet serrano sonka (lehet másféle sonka is, pl. pármai sonka vagy fekete erdei sonka)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj

 

Tálaláshoz

  • 2 dl tejföl (én zott alnatura tejfölt szeretem használni, mert krémes az állaga)
  • 1 gerezd fokhagyma

 

Kelbimbó sonkával elkészítése

 

1.Főzzük meg a kelbimbót sós forró vízben. Vigyázzunk, hogy ne főzzük túl.

 

2. A sonkát szeleteljük fel csíkokra.

 

3. Egy serpenyőben hevítsünk fel egy evőkanál olívaolajat és pirítsuk meg a sonkát, majd vegyük ki a serpenyőből és tegyük félre.

 

4. Aprítsunk fel egy gerezd fokhagymát, és tegyük a serpenyőbe, pirítsuk meg kicsit.

 

5. Adjuk a fokhagymához a a korábban megfőzött kelbimbót. Fontos, hogy meg tudjon pirulni, ezért egyszerre ne tegyünk sok kelbimbót a serpenyőbe. Ha szükséges, inkább több részletben végezzük a kelbimbók pirítását.

 

6. Ha elkészült a kelbimbó, tegyük vissza a sonkát a serpenyőbe, és keverjük össze a kelbimbóval.

 

7. A tejfölbe reszeljünk egy gerezd fokhagymát.

 

8. Fokhagymás tejföllel tálaljuk a sonkás kelbimbót.