Gazpacho leves

gazpacho leves kenyér nélkül

A gazpacho egy hideg spanyol zöldségleves, nem csak nagyon jó nyári hűsítő, de a sok zöldségnek köszönhetően sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Bár az eredeti gazpacho levesbe raknak kenyeret is sűrítésképpen, kenyér nélkül is elkészíthető, és így igazán finom és diétás levest készíthetsz, ráadásul nagyon kevés munkával.

Gazpacho leves hozzávalók:

2 adaghoz

  • 50 dkg paradicsom
  • 1 db zöld kaliforniai paprika
  • 1 db kígyóuborka
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 1 dl paradicsomlé
  • 1 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • 1 evőkanál borecet
  • 1 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál őrölt bors

Gazpacho leves kenyér nélkül elkészítése:

1.Első lépésként hámozd meg a paradicsomokat, ehhez segítséget a linkre kattintva találsz, majd kockázd fel a meghámozott paradicsomokat.

2. Csumázd ki a  kaliforniai paprikát és kockázd fel.

3. Pucold meg a kígyóuborkát, és kockázd fel.

4. Pucold meg a fokhagymát, és aprítsd fel.

5. A vöröshagymát is pucold meg, és vágd negyedbe.

6. A felkockázott paprikából és uborkából tegyél kicsit félre a tálaláshoz.

7. Tedd a zöldségeket, paradicsomot, paprikát, uborkát, hagymát és fokhagymát egy turmixgépbe, és turmixold össze. Ha esetleg nem fér a turmixgépbe, akkor több részletben is csinálhatod, vagy használhatsz egy botmixert is.

8. Ha már krémes lett a zöldségek állaga, add a gazpacho leveshez a paradicsomlevet, sót, őrölt borsot, és keverd simára.

9. Végül keverd a leveshez az ecetet és olajat.

10. Kóstold meg a levest, és ha szükséges adjál még hozzá fűszereket, ecetet ízlés szerint. Ami a gazpacho leves állagát illeti, nagyban befolyásolja a zöldségek nedvességtartalma, ha túl sűrűnek találod, adhatsz még hozzá paradicsomlevet vagy hideg vizet.

11. Akár azonnal is fogyaszthatod, de úgy a legfinomabb, ha pár órára hűtőbe teszed, jól lehűl, és összeérnek az ízek.

Ha szereted a csípőset, akkor tabasco szósszal is ízesítheted.

Összegzés
recipe image
Recept neve
Gazpacho leves kenyér nélkül
Közzétéve
Előkészítési idő
Főzési idő
Teljes elkészítési idő
Értékelés
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)